Fra Ivo proslavio mladu misu, Torcida mu priredila doček za pamćenje

Vodio je buran život, što kroz Torcidu, što kroz politički život

Fra Ivo Rastočić iz župe svetog Ilije Proroka iz Metkovića jučer je proslavio svoju mladu misu. U gradu gdje je i rođen 1983. godine fra Ivo je u nedjelju 26. srpnja doživio posebne emocije, piše dalmatinskiportal.hr.

- Ekipa me je povukla u jednu srednju tehničku školu, gdje me je više oblikovalo društvo. Kroz taj period svog života dokazivao sam se drugima. Nisam se dokazivao Bogu i sebi, nego sam radio što svi rade. To me nije ispunjavalo. Kroz srednju školu sam počeo ići na utakmice Hajduka i bio sam aktivni član Torcide. Život je išao svojim tijekom. Bavio sam se nešto malo i politikom, bio sam kolumnist nekih političkih portala. Te kolumne bile su mi također ponajviše dokazivanje drugom i stvarao sam krivu sliku o samom sebi. Političko opredjeljenje koje sam zagovarao bilo je domoljubno i demokršćansko. Znalo bi me iznenaditi prilikom predstavljanja, da moje ime drugome ne govori ništa. Imao sam uistinu potpuno krivu sliku o samome sebi. Tako je život išao do moje 26. godine do jednog putovanja u Zagreb na jedan politički sastanak. Poslije sastanka završio sam u bazilici Srca Isusova, gdje se nalazi grob blaženog Ivana Merza. Na tu misu nisam mislio otići, ali otišao sam. Ispovjedio sam se te sam pitao svećenika, gdje je grob Ivana Merza. Grob se nalazio neposredno uz ispovjedaonicu. Nešto me tada pogodilo te sam preklečao cijelu svetu misu. Poslije toga sve prestaje biti isto. Vratio sam se u Metković i napustio sam dotadašnju kolotečinu. Dugo sam razmišljao unutar vlastitog doma, prestao sam izlaziti vani, dao sam otkaz u firmi, prestao sam se baviti politikom, prestao sam ići na utakmice - objasnio je jednom prigodom fra Ivo Rastočić.

Mladu misu fra Ivo je proslavio u svetištu svetog Ante u Dubravici, nakon čega mu je doček za pamćenje u njegovom Metkoviću priredila Torcida.