Sadržaj s oznakom: Fra Ivo Rastočić

Objavljeno u Duhovni kutak | 15.8.2023.

Kruna koja sja!

'Neka sija ta kruna od zlata, naše Gospe Sinjske (Aljmaške, Bistričke, Vrpoljačke, Visovačke, Imotske, Kninske, Međugorske, Olovske, Trsatske, na Dobrome i Pojišanu…), kraljice Hrvata.

Objavljeno u Duhovni kutak | 28.10.2020.

Vjernost ljubavi

Tebi prijatelj i prijateljice koji/koja misliš ostati i tebi koji/koja si otišao/otišla da se vratiš. Jer baš nam vi trebate i baš vi budite suprotiva dragi mladi ljudi!"Ovdje su sutoni rađali svanuća.

Vodio je buran život, što kroz Torcidu, što kroz politički život

Mladogorje koje obara rekorde, koje je opet prešućeno.

Objavljeno u Razno | 14.10.2018.

Škola Vukovara!

„Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja“ (Iz 53,3)

Objavljeno u Hrvatska | 5.12.2017.

Velikodušnost i pouzdanje

Gospodine, evo tvoga naroda, još smo nejaki i mladi ali već naš šibaju bure presuda nepravednih i izdajica starih.

Povodom obljetnice oslobođenja naših generala Ante Gotovine i Mladena Markača, te sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje fra Ivo Rastočić posvećuje ovu molitvu za domovinu svim Hrvatima i zatočenim bojovnicima roda i ponosa hrvatskoga.

Majko, ruke sklopljene u molitvu suzne oči i lagani pomak usnama jesu upravo izvanjski znakovi da ti želim nešto reći.

Objavljeno u Duhovni kutak | 11.8.2017.

M+K+M

Možda će te čitatelju i čitateljice ovaj naslov malo zbuniti. Možda će te čitatelju i čitateljice ovaj naslov nasmijati.

„Ima jedna Djeva Marija što sve mi biva draža što je starija“, biva mi draža jer je bila jednostavna i nježna ali u isto vrijeme i vrlo odvažna žena.

Ivane pobratime mio, dragi imenjače, prvo što bih rekao je to da mi je drago što si se vratio u "Hrvatsku kapu". No ti si simbol puno veći od ograničenog prostora.

Objavljeno u Kolumne | 18.6.2017.

Fra Ivo Rastočić: Odgovor!

Pitaju me zašto nešto ne kažeš o izborima?

Uoči Hoda za život, fra Ivo Rastočić iz Splita, odaslao je snažnu poruku hrvatskom narodu i pozvao sve da se pridruže u subotu, 20.5. u Zagrebu ili Splitu pružiti podršku svakom čovjeku da dobije priliku sanjati i živjeti svoje snove!

Vidio sam tebe Bosno draga i napaćena kako ponosno stojiš kao zvonici naših crkava!

Molitva i redovito primanje sakramenata mi je dalo snage da krenem, a razgovori su mi bili putokaz prema onoj cesti ljubavi i mira.

Dame i gospodo ili ti ga bivši drugovi i drugarice, danas ste se toliko pozivali na pravo ali kod toga prava nešto neštima.

Stranica 1 od 2