Kruna koja sja!

'Neka sija ta kruna od zlata, naše Gospe Sinjske (Aljmaške, Bistričke, Vrpoljačke, Visovačke, Imotske, Kninske, Međugorske, Olovske, Trsatske, na Dobrome i Pojišanu…), kraljice Hrvata.

'Ulazeći u studio ili ulazeći u kazalište čovjek ima pred sobom određeni cilj, čezne za nekim idealima koje mu mogu pružiti i televizija i internet i kazališni komadi. No nadalje čovjek je svjestan da može posjedovati sva zemaljska dobra i gledati kako se ta dobra rasprodaju i podaju za sitne novce i profite pojedinaca.

Tako isto može gledati kako se velikih svjetskih dijela kulture radi ne kultura. Kako od legendarnih filmova i emisija na televiziji rade negledane emisije i još manje legendarni filmovi. I sve to negdje iz mraka ureda, stanova, mraka osamljenosti i sebeljublja.

Današnja 'napredna Hrvatska' tako postaje 'napadna', a ona tiha većina postaju financijeri takvih zabava i blještavila i kiča koje su u službi razaranja čovjeka, onoga čovjeka s početka našega teksta. 'Napadna' demagogija tako razara i napada društvo uljudbe, kulture i zapadne civilizacije.

'Pruži nam i sad tu moćnu ruku, i sad u borbi narod je tvoj...'

Stoga trebamo jasno i glasno reći da biti Bogoljub i domoljub nisu zastarjeli pojmovi, već su to pojmovi koji iz mraka izlaze pod krunu koja sja!

Da biti čovjekoljub jest ustvari izići na svjetlo koje obasjava kruna koja sja!

I to je snaga maloga čovjeka, to je snaga i mladoga čovjeka da ostane tu, snaga krune koja sja!
Graditi novo društvo pod sjenom krune koja sja jest otvarati nova radna mjesta i jačati domovinsku perspektivu i tu trebamo usmjeriti molitvu, znanje, novce i snagu.

Tu je ta snaga koja nam je kompas vremena, putokaz ostanka i svijetlo perspektive!
Ne nasjedajmo i nemojmo ih ostaviti u tami štoviše pozovimo ih u svijetlo krune koja sja!
Samo tada ćemo biti kvasac i radost svojoj budućnosti. Budimo odgovorni ljudi, domoljubi i budimo oni koji ne nasjedaju već nadilaze, koji ne blokiraju već deblokiraju, budimo oni koji sjaje,ostaju i bore se!

'Hrvatski nam brani dom naša Gospe Sinjska!'