Sadržaj s oznakom: Gospa Sinjska

Donosimo molitvu Gospi Sinjskoj koja je objavljena 1933. godine.

Objavljeno u Molitve | 15.8.2023.

Molitva Gospi Sinjskoj

Čudotvorna Gospo Sinjska, tvoje slavno ime poznato je nadaleko.

Objavljeno u Duhovni kutak | 15.8.2023.

Kruna koja sja!

'Neka sija ta kruna od zlata, naše Gospe Sinjske (Aljmaške, Bistričke, Vrpoljačke, Visovačke, Imotske, Kninske, Međugorske, Olovske, Trsatske, na Dobrome i Pojišanu…), kraljice Hrvata.

Sinj je malena, romantična varoš zagorske Dalmacije.

Ovo je možda nešto najljepše što ćete vidjeti danas. Bosonoga djeca iz Afrike drže sliku Čudotvorne Gospe Sinjske. Smiju se, iz fotografije sija čista, nepatvorena sreća.

U najvećem marijanskom svetištu u južnoj Hrvatskoj - Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, u koje ovih dana automobilima ili pješice hodočaste brojni vjernici, završio je prvi dio devetnice Velikoj Gospi.

Predstavljamo vam Virtualni vodič i novu web stranicu Staze Gospi Sinjskoj️ na dionici od Solina do Sinja, prilagođen i za korištenjem na mobitelu

Hodočasnički put, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, započeo je u prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu gdje su mladi mogli pristupiti sakramentu pomirenja kako bi čista srca krenuli na put do Gospina svetišta u Sinju, objavljeno je na mrežnim stranicama Splitsko - makarske nadbiskupije

U Svetištu Gospe Sinjske od 6. do 13. kolovoza održat će se devetnica Čudotvornoj Gospi Sinjskoj. Hodočašća Gospi Sinjskoj su od 24. srpnja do 16. kolovoza. Mise će se slaviti na samostanskom dvorištu.

Pogledajte divno svjedočanstvo Kraljislave Markov o krvavom hodočašću Gospi Sinjskoj i uslišenoj molitvi (snimljeno 18. 4. 2017.).

U Svetištu Gospe Sinjske na slavlje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo 15. kolovoza okupilo se više desetaka tisuća vjernika iz svih krajeva Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Prvi put imam priliku mirno, sabrano, dugo, u tišini, gledati sliku Gospe Sinjske u Njezinu svetištu u Sinju.

U Nazaretu je 14. studenoga, u perivoju bazilike Navještenja, postavljen i svečano otkriven reljef Gospe Sinjske, odnosno Gospe Ramske, autora Kuzme Kovačića. Ovom događaju nazočili su hodočasnici iz Rame i Sinja te njihovi fratri. Među njima se ističe osobito fra Miro Modrić, povjerenik splitske franjevačke provincije za Svetu Zemlju. Reljef je postavljen u sjećanje na 300. obljetnicu krunjenja slike Gospe Sinjske.

Uz svetkovinu Velike Gospe Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije priređuje tradicionalno hodočašće mladih Gospi Sinjskoj, u subotu 11. kolovoza.

Misa bdijenja: 1 Ljet 15,3-4.15-16;16,1-2, 1 Kor 15,54-58; Lk 11,27-28

Poštovani štovatelji Čudotvorne Gospe Sinjske, dragi hodočasnici, uoči svetkovine Velike Gospe objavljujemo upute koje će vam biti korisne za što bolju organizaciju hodočašća i za što ljepši boravak u Svetištu i gradu Sinju.

Stranica 1 od 2