Kako ove medijske časne #MediaNuns evangeliziraju putem Snapchata

Zovu ih još i apostolski mediji. Njihovo pravo ime je Kćeri sv. Pavla, no na društvenim mrežama su poznatije kao #MediaNuns (medijske časne). Ove časne sestre su posvećene širenju evanđelja preko medija te ih možete pronaći na Twitteru, Facebooku i Snapchatu.

U intervjuu za Mashable UK, sestra Chelsea Bethany (@srchelseabethany), koja na Snapchatu objavljuje slike svog života u samostanu, rekla je: “Želim ljudima omogućiti da zavire u svakidašnji život jedne #MediaNun”. “Mislila sam da bi to bio dobar način da ljudima, posebice tinejdžerima, približimo religiozni život”. Od selfija i slika hrane, do poruka ohrabrenja, njezine slike promiču pronalaženje sreće u malim stvarima.

Sestra Theresa Aletheia (@pursuedbytruth) je dodala: “Smatramo da činimo ono što bi sv. Pavao činio da je danas ovdje”. Prije nego li se pridružila Kćerima sv. Pavla nije voljela društvene mreže te je smatrala da je Snapchat blesav. Sada je posvećena evangelizaciji putem društvenih mreža te redovno objavljuje slike iz svog svakidašnjeg života. “Bog se posljednji nasmijao”, našalila se.

Iako su ih neki kritizirali zbog korištenja Snapchata, sestre kažu da mnoge ljude potiče njihova radost te im pošalju molitvene zahtjeve i zahvaljuju na podsjetnicima Božje ljubavi.

Ove kratke snimke njihovih života posvećenih Bogu sjajan su podsjetnik na to kako prigrliti današnju modernu kulturu na način koji slavi Gospodina.

Preveo i priredio medjugorje-info.com/Aleteia