KRUNICOM PROTIV PANDEMIJE Časne sestre pokrenule inicijativu „Milijun obitelji, milijun krunica”

Male sestre siromašnih, koja pomaže preko 13.000 starijih osoba diljem 32 zemlje svijeta, pokrenule su novu inicijativu usmjerenu na okončanje pandemije koronavirusa. Nadahnuta porukom koju je od Gospe primila sestra Lucija iz Fatime tijekom Carnation revolucije 1974., sestre su pokrenule inicijativu „Milijun obitelji, milijun krunica”.

Setra Marija Richards kaže da je „ Poglavarica majka Marija del Monte Auxiliadora” krajem ožujka uputila pismo cijeloj Kongregaciji za pokretanje kampanje te se konzultirala s poglavarima različitih provincija. „Majka je napisala: „Predlažem da pokrenemo „kampanju” na globalnoj razini, jedan pravi „iznenadan napad molitvom” na cijelo nebo, zagovorom Blažene Djevice Marije”, piše Aleteia.

Sestra Mary Richards dodala je: „Tijekom portugalske revolucije 1974. -1975. sestra Lucija (jedna od Fatimskih vidjelaca) zatražila je od Gospe da prekine nasilje. Odgovorila je: „Revolucija će prestati kada milijun obitelji izmoli krunicu”. To je potaknulo majku Mariju da nas zamoli da stupimo u kontakt s što više obitelji i pojedinaca kako bismo stvorili lanac obiteljske krunice. Sastra Maria pandemiju koronavirusa doživljava kao „ratno stanje”, koja se ne može pobijediti samo ljudskim naporimaa, nego kroz molitvu”.

„Hoćemo li uspjeti uključiti milijun obitelji?”, zapitala se. „Samo Bog zna, ali ako stavimo cijelo srce u to, Gospa će vidjeti našu dobru volju i biti dirnuta našim činom predanja …” Pokušajmo to na ponizan način a ostalo prepustimo u ruke naše Bezgrešne majke.”

Male sestre siromašnih brinu o onima koji dolaze iz najranjivijih skupina i poduzimaju svaki korak da zaštite i brinu za svoje korisnike. Kao i kod mnogih Domova za starije osobe i drugih ustanova, izazov je ogroman. Ali sestre kreću u bitku na sljedeću razinu ovom molitvenom kampanjom koja moli Blaženu Djevicu Mariju za zagovor.

Za sudjelovanje u molitvenoj kampanji posjetite: http://littlesistersofthepoor.org/a milijuna obitelji-milijun krunica /

„Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata” (Gospa, 13. svibnja 1917.)
(Sestra Lucia iz Fatime)


U Fatimi, u Portugalu Majka se ukazivala više puta trima pastirićima: Luciji, Jacinti i Franji i redovno ih pozivala na molitvu Krunice.
Govorila im je: "Molite Krunicu svaki dan da biste izmolili mir svijetu i kraj rata!"

13.lipnja 1917.godine:"Molite Krunicu svaki dan... Moje Bezgrešno Srce bit će tvoje utočište i put koji će te voditi do Boga."

13.srpnja Majka poziva i nas: "Nastavite moliti Krunicu."

13. rujna ponovno poziva: "Nastavite moliti Krunicu."

13. listopada: "Ja sam Gospa svete Krunice. Neka se Krunica moli svaki dan!"

Uistinu, molitva svete Krunice u obitelji je zalog trajnog mira i radosti. Obitelj koja ju moli uživat će njezine blagodati po obećanju Gospe.

Riječi sestre Lucije iz Fatime «Blažena Djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.»


Preveo i priredio medjugorje-info.com

Označeno u