Oni koji smatraju krunicu simbolom “vjerskog radikalizma”, žele razoružati i oslabiti vašu obranu

U društvu koje nema ni ideala ni sposobnosti boriti se za bilo što, u kojem licemjerni pacifizam kukavica predaje svoje oružje pred nasiljem tiranina, pozvani ste kao pravi katolici svjedočiti Evanđelje i pokazati svijetu ono Kraljevstvo nebesko koje se osvaja junaštvom kreposti i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu.

Držite u rukama krunicu, koju neki smatraju simbolom “vjerskog radikalizma”, jer Vas žele razoružati i oslabiti Vašu obranu. Ali upravo nas taj strah od svete krunice mora voditi da je se držimo s još većim uvjerenjem.

Evo, napokon su tu. Eto, napokon su izašli na vidjelo, zagovornici sveopćeg masonskog bratstva, da iskaljuju svoju mržnju prema presvetoj krunici, koju u molitvi Djevici od Pompeja nazivamo „kulom spasa u napadima paklenih demona i sigurnom lukom od brodoloma”. A drugačije i ne može biti; u ratu duhovnog i materijalnog svijeta još jednom imamo potvrdu da iza globalističke fatamorgane stoji tiranija Sotone i njegovih saveznika.

Kažu da je država “sekularna”. Kao da je moguće da suvremeni čovjek zaniječe Božji autoritet i odbije podložiti sebe, obitelj, društvo i narode Njegovom gospodstvu. Ali ova naša država, koja sebe naziva sekularnom, u stvarnosti je nereligiozna i bezbožna, jer dok izabire ispovijedati ateizam ili vjersku ravnodušnost, ona zapravo vrijeđa Božansko Veličanstvo spuštajući ga na razinu idola i praznovjerja; te čini nasilje nad Istinom, stavljajući je na istu razinu s lažima i zabludama; zlonamjerno obmanjuje ljude, tjerajući ih da vjeruju da možemo biti drugačiji u privatnosti i sekularni u javnosti, a da time ne poričemo Onoga koji nas je stvorio ne da “ostvarimo sebe” ili “hodamo zajedno,” već da obožavamo, služimo, odajemo slavu i slušamo Njega našeg Stvoritelja i Otkupitelja, kojemu svatko od nas pripada i bez kojega ne bismo bili stvoreni i spašeni.

Ova bezbožna i protu katolička “sekularna država” molitvu svete krunice ne smatra “papističkim praznovjerjem” – to su česte optužbe antiklerikalaca i “slobodnih mislilaca” – već pravim oružjem čija ih snaga užasava. Mrzi katoličku misu, ali ne i njezinu koncilsku parodiju. Mrzi katoličku doktrinu, ali ne i “Učiteljstvo“ Svete Marte. Mrzi katolički moral, ali hvali papu Bergoglia za njegove intervencije u korist sodomije, klime i imigracije. Mrzi molitvu, a posebno krunicu jer na čelu naše formacije se nalazi Gospa. Ona koja je nositeljica pobjeda, Ona koja je – koju kršćanstvo zaziva kao Kraljicu svete krunice – pomogla kršćanima kod Lepanta da poraze sljedbenike Muhameda. Ova “sekularna država”, koja je sekularna samo u nazivu, ali je u stvarnosti intrinzično buntovna prema našem Gospodinu, zna što je nadnaravna moć milosti, što je snaga molitve i posta, i zna beskrajnu vrijednost žrtvenog značenja sv. mise. Zato se želi spriječiti svako javno očitovanje vjere, te žigosati kao ekstremiste – “radikalne tradicionaliste” – katolike koji vitlaju nepobjedivim oružjem krunice ili koji kleče pred Bogom, ali ne kleče za pokrete koji “promiču“ zaštitu života Afroamerikanaca u Sjedinjenim Američkim Državama. Nije iznenađenje da sluge neprijatelja podržavaju ovu bijesnu odbojnost prema svetoj krunici; svaka Zdravo Marija koja se uzdiže na nebo da časti Majku Božju zapravo ruši nesigurnu moć Kneza ovoga svijeta, koji je zapravo princ uzurpator koji prijevarom prisvaja građansku i crkvenu vlast, dobro znajući da mu je kraj blizu, a njegova tiranija blizu poraza.

Čini se da je pobijedio svijet Velikog restarta i Agende 2030, svijet Davosa i Ujedinjenih naroda, svijet Svjetske zdravstvene organizacije i bankarskih institucija. Nakon ostavke Benedikta XVI. i izborne prijevare na američkim predsjedničkim izborima, nedostajale su dvije figure katèchona, prvi duhovni autoritet, a drugi ovozemaljski autoritet koji bi se mogao suprotstaviti dolasku Antikrista. Na njihovo mjesto postavljeno je dvoje ljudi koji su potpuno nepomirljivi s ulogom koju igraju – da upotrijebimo eufemizam – jedan od strane mafije iz St. Gallena, a drugi od strane američke duboke države i elite Novog svjetskog poretka. Ujedinjuje ih izbor pokvarenih i izopačenih prijatelja i suradnika. Katoličku crkvu danas zasjenjuje duboka Crkva, a Sjedinjene Američke Države zasjenjuje duboka država. I jedni i drugi koriste svoj autoritet protiv svrhe za koju su ustanovljeni: salus animarum za Crkvu i bonum commune za državu. I nalazimo poglavare država i Crkve značajno udružene u uništenju i jednih i drugih dok se sastaju, hvale, kupuju, prodaju jedni druge i prostituiraju se u nadi da neće biti izbrisani kad više ne budu potrebni. A kako bi pokazali svoju privrženost globalističkom Levijatanu, uništavaju sve što podsjeća na društvo rođeno u kršćanskoj civilizaciji.

Na kraju svete mise, nakon posljednjeg evanđelja (nakon blagoslova), molimo se svetom Mihovilu, zazivamo ga kao „Kneza vojske nebeske” i molimo ga da Sotonu i ostale zle duhove otjera natrag u pakao. U molitvi koja ovome prethodi, svećenik traži Božji zahvat pro libertate et exsaltatione Sanctæ Matris Ecclesiæ (za slobodu i pobjedu svete Majke Crkve). Zbog toga se molimo slavnom Arkanđelu; zbog toga častimo Majku Božju molitvom svete krunice i sudjelujemo u pobožnostima; iz tog razloga svećenici slave svetu misu svaki dan, izlijevajući na ovaj zabludjeli svijet beskrajnu milost našega Gospodina.

Ako građanski zakon priznaje pravo na obranu domovine oružjem, zakon Gospodnji nalaže da ovu epohalnu bitku vodimo duhovnim oružjem koje nam Sveta Crkva stavlja na raspolaganje, a to je neiscrpan arsenal! Uzmite svetu krunicu, kleknite i molitvom pokažite svoju snagu, hrabrost i kršćansku čast. Neće naše ljudske snage nadvladati neprijatelja, nego ogromna formacija anđela i svetaca, iza zastave križa koju drži arkanđeo Mihael i pod zaštitom Djevice koja je Auxilium Christianorum (Pomoćnica kršćana). Od nas se samo traži da izaberemo na kojoj smo strani i da ispunimo svoju dužnost prema svojoj državi.

Molite, činite pokoru i postite. Živite u milosti Božjoj tako što će te se često ispovijedati i primati svetu pričest. Nikada nemojte prestati biti povezani s Gospom pomoću svete krunice: ako je u prošlosti Europa bila spašena od muslimanske invazije zahvaljujući ovoj molitvi, onda će svijet biti spašen time još više. Bitno je da se jednostavne i svete riječi iz molitve Zdravo Marija nastavi uzdizati u Nebo sa svih strana zemlje.

Sve Vas blagoslivljam.

+ Mons. Carlo Maria Viganò, Nadbiskup u miru

(Odlomak iz govora povodom Nacionalnog Hoda Katolika u SDA-u na blagdan sv. Mihaela)

Izvor: quovadiscroatia.com