Smrtno bolesni svećenik zaređen zahvaljujući Papi Franji

Michał Łos Los ima 31 godinu i bori se protiv raka koji se jako brzo razvija. Liječnici  mu ne daju dobre prognoze.

Portal Churchpop donosi snažno svjedočanstvo ljubavi prema Bogu i svećeništvu.

Poljski kandidat zaređen je za svećenika i postao dio Orionske obitelji, kao Sin Božanske Providnosti. Ceremonija svečanih zavjeta održana je na onkološkom odjelu bolnice u Varšavi.

O. Michał Łos zamolio je svoje redovničke poglavare da ubrzaju proces njegova ređenje i polaganje vječnih zavjeta.

''Svečanost - objašnjava o. Fernando Fornerod - protekla je u ozračju velike i duboke duhovnosti. Nakon prve molitve uslijedile su litanije u kojima smo molili zagovor svetaca za Mihaelov život i za njegovu Družbu".

"Michał - dodaje  o. Fornerod - odredio je svoje vječno poslanje i položio zakletvu siromaštva. Sve je to bilo moguće zahvaljujući Svetom Ocu Franji, koji je izdao potrebno dopuštenje za polaganje vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja. Zahvaljujući ovoj gesti pape Franje prema novom ređeniku orionistu, danas u 11 sati mons. Marek Solarczyk, pomoćni biskup varšavsko-praški, zaredio ga je za đakona, a zatim za svećenika ”.

"Michał - zaključio je o. Fornerod - ovaj trenutak dočekao je spokojan i s vjerom te u zahvalnosti Papi i generalnom direktoru, o. Tarcisio Vieirai što su mu omogućilu dispenzu i svećeničko ređenje koje će sutra kulminirati slavljem sv. Mise.

Vicegeneral reda  pisao je papi Franji kako bi dobio dopuštenje za što brže ređenja i davanje zavjeta o. Michała, na što je Sveti Otac odmah odgovorio i mladom kandidatu dao ovlaštenje da postane svećenik.

Sjetimo se o. Michała Łosa u svojim molitvama

Pogledajte i video: