Sadržaj s oznakom: Ređenje

Banjolučki biskup Franjo Komarica u subotu 29. listopada 2022. u banjolučkoj katedrali zaredio je za svećenika vlč. Iliju Kelića, rodom iz Župe Ljubunčić kod Livna.

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku mons. Petra Palića, biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog, tijekom misnog slavlja u katedrali Marija Majke Crkve u Mostaru, u subotu 22. listopada 2022., s početkom u 11 sati, sveti red đakonata uz jednog biskupijskog kandidata don Zvonimira Reze, primit će četvorica kandidata Hercegovačke franjevačke provincije.

FRANJEVAČKI PODMLADAK

Hercegovačka franjevačka provincija Uznesenja BDM zadnjih dana ima razloga za radost. Bogatija je za 4 nova mlada svećenika, šestorica braće položila je svoje prve privremene zavjete, a desetorica novih postulanata će ući u novicijat. O svemu ovome detaljnije pročitajte u nastavku:

Michał Łos Los ima 31 godinu i bori se protiv raka koji se jako brzo razvija. Liječnici  mu ne daju dobre prognoze.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu 13. listopada 2018. godine euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici u zajedništvu s pomoćnim biskupima zagrebačkim mons. Ivanom Šaškom i mons. Mijom Gorskim te okupljenim provincijalima, svećenicima, redovnicima, redovnicama i Božjim narodom, zaredivši šesnaest novih đakona.

U subotu, 23. lipnja 2018. u 10 sati u konkatedralnoj crkvi sv. Petra u Splitu, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić zaredit će za svećenike deset ovogodišnjih kandidata.

Kardinal Bozanić predvodio je 9. lipnja euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je za svećenike zaredio sedamnaestoricu đakona.

Nadbiskup Chicaga kardinal Blase Cupich u subotu, 9. lipnja u hrvatskoj župnoj crkvi Sv. Jeronima u Chicagu u 14 sati za svećenika će zarediti fra Antonija Musu.

Središnji obred biskupskoga ređenja mons. Petra Palića u hvarskoj katedrali Sv. Stjepana I., pape i mučenika, započeo je obećanjem izabranika za biskupsku službu upućenom glavnome zareditelju nadbiskupu Puljiću.

Papa Franjo je sinoć na svetkovinu svetoga Josipa u bazilici Svetoga Petra za biskupe zaredio trojicu članova papinskog diplomatskog zbora.

Kardinal Beniamino Stella, prefekt Kongregacije za kler predložio je ideju u svojoj novoj knjizi da Katolička Crkva zaređuje starije oženjene prokušane muškarce za svećenike.

Nesvakidašnje đakonsko i svećeničko ređenje odvijalo se je proteklih dana u gradu Barletta na jugu Italije.