Snimio hostiju kako krvari i pulsira poput srca

Hodočasnik iz New Jerseyja snimio je euharistijsko čudo u Venezueli

Godine 1991., točnije 8. prosinca, u malom mjestu Betania u Venezueli svećenik je slavio misu. Nakon konsekracije, primijetio je da hostija krvari s jedne strane. Svećenik je brzo spremio hostiju i dobro je proučio kako bi bio siguran da se radi o čudu, piše Aleteia.

Prema knjizi Euharistijska čuda svijeta (eng. Eucharistic Miracles of the World), lokalni biskup organizirao je istragu kako bi bili sigurni da se taj događaj ne može objasniti prirodnim putem.

Mnogi su hodočasnici na misi potvrdili da svećenik nije imao rane na rukama iz kojih je mogla poteći krv na hostiju. Osim toga, iz analize krvi koju je zatražio biskup Pio Bello Ricardo iz biskupije u Los Tequesu zaključeno je da se svećenikova krv ne poklapa s onom na hostiji. Krv pronađena na hostiji krvne je grupe AB pozitivna koja odgovara krvi pronađenoj na tkanini Turinskog platna i na euharistijskom čudu u Lancianu koje se dogodilo 700. godine.

Hostija je sačuvana u samostanu u Los Tequesu gdje je godišnje na tisuće hodočasnika dolazi vidjeti. Jedan hodočasnik iz New Jerseyja, Daniel Sanford, došao je u samostan 1998. godine. Objasnio je što se tada dogodilo: “Nakon što je misa završila, svećenik je otvorio vrata tabernakula u kojem je bila hostija. Iznenadio sam se kad sam vidio da hostija izgleda kao da je u plamenu, a pulsirajuće srce krvarilo je u njezinom središtu. To je trajalo otprilike 30 sekundi, a zatim je hostija povratila svoj uobičajen oblik. Uspio sam kamerom snimiti dio tog čuda.”

Lokalni biskup potaknuo je širenje videa u svrhu širenja vjere u Isusovu stvarnu prisutnost u euharistiji.

Čudesna hostija se i danas može vidjeti u samostanu u Los Tequesu, a krv je i dalje svježa kao što je bila prvoga dana.

Prijevod: medjugorje-info.com/Aleteia

Označeno u