(VIDEO) DIRLJIVO! Otac James Manjackal s Presvetim na ulicama blagoslivlja ljude, ulice, kuće

U dramatičnim trenutcima kad slušamo vijesti iz cijelog svijeta o epidemiji koronavirusa koja je paralizirala sav društveni i vjerski život, neprestano nam stižu dirljivi prizori svećenika koji blagoslivljaju narod iz zraka, s krovova, na ulicama... s Presvetim Sakramentom.

Velika je utjeha i ohrabrenje u trenucima kušnje i u ovom korizmenom vremenu kakvom se nitko nije nadao, živom i nepokolebljivom vjerom osjetiti Božju blizinu i sresti se s Gospodinom u Presvetom. Tako se društvenim mrežama širi uradak oca Jamesa Manjackala, poznatog svjetskog karizmatika kako u invalidskim kolicima prolazi ulicama pustog njemačkog grada u društvu onih najmanjih među nama - djecom te blagoslivlja ljude, slučajne prolaznike, ulice i kuće. Bog je s nama, pokazao nam je otac James koji Spasitelja svijeta bez straha i s zadivljujućom predanošću donosi među sve ljude, ali i onima koji Ga nisu upoznali.

Emanuel, ‘Bog s nama’, ime je našeg Gospodina koji u ovom znakovitom vremenu nudi jedinstvenu priliku da se opredijelimo za Isusa i Njegovu iscjeljujuću snagu.

Pogledajto video blagoslova oca Jamesa Manjackala s Presvetim :

Pogledajte i molitvu na ulici: