VELIČANSTVENO OTKRIĆE U BETLEHEMU Pronađena krstionica u u Bazilici rođenja Isusova

"Veličanstveno" otkriće pronađeno je na mjestu Isusova rođenja.

U Bazilici Isusovog rođenja u Betlehemu otkrivena je nepoznata krstionica iz 5. ili 6. stoljeća.

Starješina palestinskog predsjedničkog odbora zaduženog za obnovu crkve, Ziad al-Bandak, napomenuo je da se na tom mjestu trenutno provode opsežne obnove i restauracije, javlja Aleteia.

"Još jedna krstionica otkrivena je skrivena unutar postojećeg krsnog zdenca osmerokutnog oblika. ", rekao je al-Bandak, prije nego što je otkriće nazvao "veličanstvenim", otkrio je za izraelske medije.

Rekao je da nije siguran zašto je pokrivena, ali čini se da je sagrađena u razdoblju između jedne i dvije stotine godina nakon izgradnje crkve, koja je sagrađena u 4. stoljeću na mjestu za koje se vjeruje da je mjesto Isusovog rođenja.

Kazao je: „Nitko ne zna zašto je pokrivena i stavljena na ovo mjesto i nigdje nije zapisano u bilo kojoj povijesnoj knjizi o tome, ni u Crkvi ni u povijesnim knjigama. Zasigurno je iz 6., možda 6. ili 5. stoljeća ”, izvijestio je CBN.

Al-Bandak je izjavio kako će međunarodni britanski stručnjaci doći u biblijski grad na Zapadnoj obali kako bi istražili ovo veličanstveno i neobično otkriće.

Prevela: Erika Radovic/medjugorje-info.com

Označeno u