Sadržaj s oznakom: Vjera i znanost

Česta je zabluda da su svi znanstvenici ateisti, a to ne može biti dalje od istine. Iako su istraživanja otkrila da su znanstvenici manje religiozni od ostatka populacije, istraživanje koje je proveo institut Pew Research Center for the People and the Press otkrilo je kako nešto više od pola znanstvenika (51%) vjeruje u neki oblik božanstva ili više moći. Točnije, 33% znanstvenika kaže da vjeruju u Boga.

Ne može se reći sa sigurnošću, ali postoji fascinantno istraživanje na tu temu.

Obljetnica pada Jeruzalema i uništenja hrama kralja Salomona, jednog od najznačajnijih događaja Staroga zavjeta, obilježena je najavom arheoloških otkrića s tog mjesta. Kopajući na planini Sion otkriven je pepeo od požara koji su izgorjeli veći dio grada, strijele osvajača i naušnica ostavljena u panici., što potvrđuje biblijski prikaz njegova uništenja

Za njega su obitelj i molitva na prvom mjestu a otkrio je i svakodnevnu rutinu koju.

Dva rumunjska astronoma kažu da njihovo istraživanje pokazuje kako je Krist umro petkom u 3 sata popodne, a uskrsnuo nedjeljom u 4 ujutro

Dijelovi rukopisa, napisani na grčkom, po riječima izraelskih arheologa omogućili su rekonstrukciju odlomaka iz Staroga zavjeta, točnije iz Knjige proroka Zaharije i Knjige proroka

Žena je bila stanovnica Negreva tijekom bizantskog razdoblja.

Izraelska uprava za starine priopćila je u srijedu da je natpis urezan na ulazu u zgradu iz bizantskog ili ranoislamskog razdoblja.

Evo što se događa kad se molimo nad jelom...

Kuća ima sve oznake vještog majstora, kao što je Sveti Josip.

Arheolozi su pronašli građevinu na vrhu drevnog poganskog hrama u mjestu Banias na sjeveru Izraela.

U Bibliji stoji kako je Isus prokleo Betsaidu, a ljudima je prognozirao sudbinu goru od one u Sodomi.

Doktor Bernardo Hontanilla Calatayud sa Sveučilišta u Navarri u Španjolskoj objavio je najnoviji članak u časopisu Scientia et Fides o tajanstvenom liku koji je na znanosti neobjašnjiv način ostao otisnut na Torinskom platnu, prenosi Aleteia polazeći od materijala koje je objavila agencija Gaudium Press.

Vodnjanski župnik velečasni Marijan Jelenić izvijestio je petak kako je prilikom rekognicije i znanstvene obrade relikvija pronađena jedna od pet kopija Torinskog platna kakvim je bilo prekriveno mrtvo tijelo Isusovo te lubanja svetog Huberta.

Napravljeni 3D snimke ispod zemlje na jednoj lokaciji u Turskoj pokazuju kako bi se tu mogla nalaziti Noina arka. Stručnjaci su uvjereni kako će uskoro imati dokaz da su pronašli drevni brod, ali to treba još istražiti.

Prema mnogim znanstvenim istraživanjima Biblija nadilazi današnju znanost a ovim istraživanjem bacili su sumnju na obrazac ljudske evolucije! Prava znanost, čvrste opservabilne činjenice svakim danom sve više potvrđuje povijesnu utemeljenost Biblije, u ovom slučaju, postojanje Adama i Eve.

Stranica 1 od 2