Sadržaj s oznakom: Vjera i znanost

Znanstvenici kažu da bi ova "nova perspektiva" mogla pružiti bolje razumijevanje nastanka svemira, piše Aleteia.

Nova rendgenska analiza je preciznija i manje destruktivna od radiokarbonske analize, piše Aleteia.

Torinsko platno, Sudarij iz Ovieda i Rubac iz Manoppella tri su platna na kojima su utisnuta Isusovo lice i tijelo.

Dva rumunjska astronoma kažu da njihovo istraživanje pokazuje kako je Krist umro petkom u 3 sata popodne, a uskrsnuo nedjeljom u 4 ujutro

Postoje tisuće izvješća o neobjašnjivim ozdravljenjima koja se događaju svake godine u marijanskom svetištu Lurd, u Francuskoj.
Crkva, međutim, ima rigorozne kriterije za analizu svakog slučaja i ostavlja po strani mnoga prividna čudesa.

Evo što se događa kad se molimo nad jelom...

Izrael je ovog tjedna otkrio stotine arheoloških predmeta otkrivenih posljednjih mjeseci tijekom morskih iskapanja u Mediteranu. Među njima je zlatni prsten star 1700 godina na kojem je ugraviran lik Isusa Krista kao Dobrog Pastira, javlja Aleteia.

Eksplozija je bila toliko velika da je možda bila odgovorna i za sravnjivanje zidova Jerihona.

Skup arheologa vjeruje da su otkrili dokaze o traumatičnim događajima koji su doveli do uništenja Sodome. Nalazi objavljeni u časopisu „Nature Scientific Reports” ukazuju na to da je uništenje izazvala svemirska stijena koja se probila kroz atmosferu i eksplodirala iznad grada, stvarajući zračni prasak.

Česta je zabluda da su svi znanstvenici ateisti, a to ne može biti dalje od istine. Iako su istraživanja otkrila da su znanstvenici manje religiozni od ostatka populacije, istraživanje koje je proveo institut Pew Research Center for the People and the Press otkrilo je kako nešto više od pola znanstvenika (51%) vjeruje u neki oblik božanstva ili više moći. Točnije, 33% znanstvenika kaže da vjeruju u Boga.

Ne može se reći sa sigurnošću, ali postoji fascinantno istraživanje na tu temu.

Obljetnica pada Jeruzalema i uništenja hrama kralja Salomona, jednog od najznačajnijih događaja Staroga zavjeta, obilježena je najavom arheoloških otkrića s tog mjesta. Kopajući na planini Sion otkriven je pepeo od požara koji su izgorjeli veći dio grada, strijele osvajača i naušnica ostavljena u panici., što potvrđuje biblijski prikaz njegova uništenja

Za njega su obitelj i molitva na prvom mjestu a otkrio je i svakodnevnu rutinu koju.

Dijelovi rukopisa, napisani na grčkom, po riječima izraelskih arheologa omogućili su rekonstrukciju odlomaka iz Staroga zavjeta, točnije iz Knjige proroka Zaharije i Knjige proroka

Žena je bila stanovnica Negreva tijekom bizantskog razdoblja.

Izraelska uprava za starine priopćila je u srijedu da je natpis urezan na ulazu u zgradu iz bizantskog ili ranoislamskog razdoblja.

Kuća ima sve oznake vještog majstora, kao što je Sveti Josip.

Stranica 1 od 3