Sadržaj s oznakom: Vjera i znanost

Nakon gotovo 500 godina, tilma (platno) sa slikom Gospe od Guadalupe još uvijek je savršeno očuvano, kada se po svim zakonitostima trebala raspasti.

Česta je zabluda da su svi znanstvenici ateisti, a to ne može biti dalje od istine. Iako su istraživanja otkrila da su znanstvenici manje religiozni od ostatka populacije, istraživanje koje je proveo institut Pew Research Center for the People and the Press otkrilo je kako nešto više od pola znanstvenika (51%) vjeruje u neki oblik božanstva ili više moći. Točnije, 33% znanstvenika kaže da vjeruju u Boga.

Ruševine privatnog kazališta koje je pripadalo rimskom caru Neronu iz 1. stoljeća iskopane su u srpnju 2023. samo nekoliko metara od Vatikana. Peti rimski car, Neron, vladao je između 54. i 68. Nepopularan vođa, bio je poznat po svojoj ekstravaganciji i osobnoj razuzdanosti.

Ne može se reći sa sigurnošću, ali postoji fascinantno istraživanje na tu temu.

Dok Gospa od Ta’ Pinu slavi 140. obljetnicu ukazanja Blažene Djevice, otkriven je bakropis koji je umjetnik kopirao kako bi naslikao čudotvornu sliku Uznesenja Djevice Marije, javlja Aleteia.

Povjesničar Grigory Kessel iz Austrijske akademije znanosti objavio je otkriće u članku u časopisu New Testament Studies.

Ljudski mozak je programiran da vjeruje u Boga

Torinsko platno, Sudarij iz Ovieda i Rubac iz Manoppella tri su platna na kojima su utisnuta Isusovo lice i tijelo.

Novo biblijsko poglavlje, koje je izbrisano prije 1500 godina, otkriveno je zahvaljujući korištenju ultraljubičastog svjetla na tekstu u Vatikanskoj knjižnici.

Ono što su u laboratoriju otkrili je da u krvi postoje 23 kromosoma, a u ljudskoj krvi ih ima 46; 23 od jednog i još 23 od drugog roditelja...

Dva rumunjska astronoma kažu da njihovo istraživanje pokazuje kako je Krist umro petkom u 3 sata popodne, a uskrsnuo nedjeljom u 4 ujutro

Postoje tisuće izvješća o neobjašnjivim ozdravljenjima koja se događaju svake godine u marijanskom svetištu Lurd, u Francuskoj.
Crkva, međutim, ima rigorozne kriterije za analizu svakog slučaja i ostavlja po strani mnoga prividna čudesa.

Evo što se događa kad se molimo nad jelom...

Srednjovjekovne crkve, koje su nekada bile dio Kraljevstva Aksun, potječu iz 5. stoljeća.

Početkom mjeseca studenog, arheolozi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata objavili su da su pronašli drevni kršćanski samostan na otoku Siniyah, koji datira još iz godina prije nego što se islam proširio Arapskim poluotokom, prenosi portal CBS News.

Čini se kako maleni fragment vapnenca pronađen u Siloamskom tunelu, ispod Davidova grada, spominje kralja Ezekiju…

Stranica 1 od 3