Je li ovo lice Marije Magdalene?

Ne može se reći sa sigurnošću, ali postoji fascinantno istraživanje na tu temu.

U srednjovjekovnom gradiću na jugu Francuske u kripti ispod bazilike  Saint-Maximin-La-Sainte-Baume nalaze se najpoznatiji svjetski ljudski ostatci: lubanja i kosti za koje se vjeruje da pripadaju Isusovoj sljedbenici  Mariji Magdaleni. Sada su jedan znanstvenik i umjetnik rekonstruirali ostatke da vide kako je izgledala uživo. Od 500 fotografija konstruirali su 3D računalni model,  zatim su koristili suvremene forenzičke tehnike rekonstrukcije kako bi obnovile mišiće i tkivo na lubanji u svrhu otkrivanja izgleda lica Marije Magdalene, piše Churchpop.

marija-magdalena-izgled-lica.jpg

Mint, YouTube

Ova rekonstrukcija lica temelji se na kompjuterskom modeliranju lubanje i prikazuje ženu sa šiljastim nosom, visokim jagodicama i okruglim licem. Za one koji vjeruju da su to kosti Marije Magdalene, ovo je lice jedne od najozloglašenijih žena katoličke crkve koja je od samog Isusa primila oprost grijeha.

Nismo sigurni da je to uistinu lubanja Marije Magdalene“, rekao je Philippe Charlier, biološki antropolog na Sveučilištu Versailles. „Ali bilo je vrlo važno to izvući na vidjelo.“ Charlier je obavio rekonstrukciju s Philippeom Froeschom, vizualnim forenzičarom, prenosi Aleteia.

Napomena: Sljedeći videozapis sadrži neke netočne informacije o Mariji Magdaleni; ali je vrijedan za prikazivanje lica, cijelog procesa izrade rekonstrukcije i intervjua nekih ključnih osoba koje su sudjelovale na ovom projektu.

Preveo i priredio medjugorje-info.com