Ispovijed Heather Barwick: ‘Odgojile su me dvije žene, nikome ne želim da to proživi’

“Gay zajednico, ja sam vaša kći. Majka me odgojila s partnericom. Pišem vam jer ‘izlazim iz ormara’: ne podupirem gay brakove. Ne zato što ste gay, jako vas volim, nego zbog prirode istospolnih brakova.”

Heather Barwick iz Južne Karoline, žena koju su odgojile dvije lezbijke, izazvala je kontroverzu nakon što je javno istupila protiv istospolnih brakova. Amerikanka kaže da se protivi gay brakovima jer je propustila imati oca uz sebe dok je odrastala.

Usprkos tome što je u svojim dvadesetima podržavala gay brakove, 31-godišnja majka četvoro djece kaže da se promijenila.

“Druga majka nikad nije mogla zamijeniti oca kojeg sam izgubila”, napisala je Barwick za Telegraph, američku konzervativnu publikaciju.

Njena majka ostavila je njenog oca kada je Heather imala dvije ili tri godine kako bi bila u vezi s drugom ženom. Iako se majčina partnerica prema njoj ponašala kao prema vlastitoj kćeri, jako joj je nedostajao otac.

“Odsutnost oca u meni je prouzročila veliku rupu, koja je boljela svakoga dana”, napisala je Barwick, priznavši da njen otac nije bio “najbolji čovjek” i da ju nije posjećivao.

“Istospolni brakovi i roditelji podrazumijevaju ili majke ili očeve i tvrde da je to u redu i da nije važno, ali nije isto”, napisala je Barwick u pismu za Telegraph.

Abigail Garner, edukatorica za prava LGBT obitelji i autorica knjige “Obitelji poput moje: Djeca gay roditelja kažu onako kako je”, koju su odgojila dva oca, rekla je za Yahoo Roditeljstvo da objašnjenje koje je dala Barwick nema previše smisla.

“Suosjećam s Heather zbog boli koju osjeća što ju je napustio njezin heteroseksualni otac, ali njena bol nema veze s gay brakovima”, rekla je.

“Svatko ima pravo iznijeti svoju priču, ali ne slažem se s tim što je Heather svoju iskoristila za blokiranje drugim ljudima pravo na brak”, dodala je Garner.

Barwick je rekla da je njena rana zbog izgubljenog oca zacijelila tek kada je počela ići u crkvu s budućim suprugom, a život s dvije majke, kaže, ostavio joj je dugoročne posljedice.

“Nisam gay, ali uzor ljubavnog odnosa mi je odnos žene i žene, pa nisam znala kako biti u vezi s mojim mužem”, izjavila je Heather.

Barwick je također jedna od šestoro djece iz gay brakova koji su potpisali javno pismo podrške ovaj tjedan za dizajnere Dolce & Gabbana zbog kontroverzne izjave o istospolnim roditeljima.