Želite pomoći svojoj djeci moliti krunicu? Isprobajte ova 4 načina

Djeci ali i odraslima može biti teško usredotočiti se na molitvu krunice. Evo nekoliko praktičnih savjeta i pomoći koji mogu koristiti cijeloj obitelji, piše Aleteia.

Odrastala sam moleći krunicu svaku večer sa svojim roditeljima i braćom i sestrama. Bila je to lijepa navika i dobar način da zajedno završimo dan. Ali često, umjesto da sam fokusirana na molitvu, moje su se usne samo pomicale a misli lutale tijekom Nisam se molila; samo sam sjedila i razmišljala. Nekih sam se dana jače borio protiv distrakcija nego drugih. Ali provođenje vremena u molitvi pretvorilo se u sjedenje u slobodno vrijeme.

Moj tata smislio je kreativne načine kako pomoći nama djeci (a pretpostavljam i sebi) da se angažiramo u molitvi umjesto da sanjarimo. Uzbuđena sam što mogu implementirati njegove ideje u svoju malu obitelj. Trenutno zajedno molimo jednu deseticu krunice prije spavanja. Nadam se da ću jednog dana uvesti cijelu krunicu - i za sada sam prikupila neke vlastite materijale kako bih pomogla našoj djeci (i mom mužu i meni!) da se potpunije uključe u naše noćne izazove. Ovdje je popis mojih omiljenih načina kojima pomažemo jedni drugima ostati usredotočeni na molitvu.

1. GLEDAJTE SVETE SLIČICE

Gledanje ilustracija onoga što se događa Isusu kroz otajstva koja razmatramo je način da svoje srce i um uključite u molitvu. Imamo set sličica krunice i neka dječaci naizmjence izaberu koje ćemo otajstvo moliti. Zatim mogu pronaći i pokazati odgovarajuću slićicu koju svi promatramo tijekom molitve.

2. MOLITE SE UZ DJEČJE SLIKOVNICE

Još jedna od omiljenih knjiga naše obitelji je dječja slikovnica knjiga Isusov život . Sadrži jedan redak Svetog Pisma za svaku Zdravomariju u otajstvima Kristova života. Slika uz svaki misteriji prikazuje drvene figurice. To je jedinstven način predstavljanja misterija koji su, upareni sa stihovima iz Svetog pisma, zaokupili srca naše djece.

3. NACRTAJTE OTAJSTVA KRUNICE

Dok smo odrastali, moj bi nam tata povremeno svakome dao komad papira i olovku i rekao nam da nacrtamo sliku svakog otajstva dok molimo. Nakon molitve, gledali bismo jedni drugima slike i objašnjavali što naše slike znače. Dodao je cijeli drugi način razmišljanja nakon krunice, dok smo razgovarali o vlastitim slikama i slušali kako drugi dijele svoje misli o onome što su nacrtali. Mama i tata bi također crtali i voljeli smo vidjeti kakvi su njihovi crteži.

4. DODAJTE NEKOLIKO RIJEČI

Između svake Zdravomarije, dok molite, dodajte nekoliko riječi koje će vam pomoći da ostanete usredotočeni na ono što se događa u Kristovu životu. Moj je tata to činio i vidjela sam da kratka meditacija pomaže osobi koja moli. Na primjer, ako molite četvrto žalosno otajstvo, Nošenje križa, možete moliti "Blagoslovljen plod utrobe tvoje Isus koji prvi put pada" ili " Susret Njegove majke".

Označeno u