Klepetan se vratio Malenoj po 17 put, svake godine prevali gotovo 30.000 km

Sav drhti od hladnoće, još se nije naviknuo na ove niske temperature. Stigao je jučer u 15 sati i odmah je smazao dvije kile mesa – kazao je Stjepan Vokić za Večernji list

Najpoznatija ljubav dviju roda, ona između Malene i Klepetana – traje i dalje! Sedamnaesti put, nakon odlaska u toplije krajeve, popularni rodan Klepetan vratio se svojoj Malenoj u slavonskobrodsko prigradsko naselje Brodski Varoš. Doduše, nešto ranije nego inače jer obično se vraćao krajem ožujka.

– Vidio sam sedam roda kako lete iznad igrališta, a potom su sletjele. Otišao sam k njima kako bih doznao je li i Klepetan među njima. Kad sam im primaknuo meso, Klepetan me prepoznao i odmah došao k meni. Nakon što je pojeo, odletio je u gnijezdo Malenoj – ispričao je umirovljeni domar te dodao:

– Zabavljaju se već njih dvoje pa će kroz nekoliko tjedana Malena snijeti i jaja. Možda će biti i malih ptića. Ali vidi se da je dug put izmorio Klepetana, dosta spava. Pa im, kako su i naviknuli, donosim i hranu... – kaže Vokić i dodaje da je snimio Klepetanov povratak pa će snimka uskoro osvanuti i na Facebook-stranici popularnih roda koju inače uređuje njegov sin.

– Ja vam nisam baš za te mobitele, godine su tu... – zaključio je Vokić s radošću u glasu jer njegovi ljubimci sastali su se i 17. godinu zaredom.

Označeno u