Misteriozna fotografija 'Djevice s fjorda', smatra se jednom od najstarijih

Thomas B. Hayward je 24. lipnja 1905. godine uživao je u pogledu na kanal Narrows u gradu St.John'su, Newfoundland u Kanadi, kada je kamerom uslikao neobičnu santu leda.

Kada je razvio fotografiju jasno se moglo vidjeti da je vrlo posebna. Činilo se da je na njoj lik Djevice Marije!

Na fotografiji nije jasno radi li se o kipu, ukazanju ili o neobičnom izgledu leda, no on nije bio jedini koji je zamjetio misteriozan lik, vidjeli su ga i ljudi uz obalu, a nadbiskup Michael Francis Howley ga je ugledao sa stepenica svoje katedrale u St. John'su.

kristalna-gospa.jpg

Lik Djevice se pojavio na posebno značajan dan – 24. lipnja kada je svetkovina rođenja svetog Ivana Krstitelja, sveca po kojemu je grad St. John's, Sv. Ivan, dobio ime i kojemu je posvećena nadbiskupija. Na taj se datum također obilježava i godišnjica „otkrića“ Sjeverne Amerike kada je engleski istraživač John Cabot pristao u blizini St. John'sa. Također moramo napomenuti i Gospino prvo ukazanje u Međugorju koje se zbilo na ovaj datum.

Nadbiskup je to shvatio kao čudesan znak s neba i učinio sve što je bilo u njegovoj moći da ga obznani. Odobrio je prodaju razglednica i drugih suvenira s likom Djevice te je napisao članak za Bostonske biskupijske novine u kojemu je lik Djevice nazvao „ Kristalna Gospa.“

Photo: originalna fotografija Kristalne Gospe/Public Domain, archivalmoments.ca

kristalna-gospa-originalna-slika.jpg

Nadbiskup Francis napisao je pjesmu figuri s fjorda!

Naša Gospo s fjorda, nadbiskup Michael Francis Howley

Zdravo Kristalna Gospo, fjordova hladnih Tu gdje su ledenjaci Grenlanda Hladni, mirni, preko svih morskih čuda Neznana Carrina vena čistih pruža Kraljica tih ledenjaka svjetlih Blistav sjaj, k'o 'sred bezbrojnih horda U slavi opala sjajnih svagda Svjetlucavo Svetište; Lourdesa Atlantskih.

Zdravo, zaštitnice, zagovaramo te, Čuvarica si nam nad našim Islandom.

Nakon četiri godine, našu obalu.

Cabot ugleda: i da joj ime Krstitelja : Sad odijevamo na se palij iz Rima.

Prva Nadbiskupija Newfoundlanda!

Preveo i priredio: medjugorje-info.com/Izvor: churchpop.com