Pogledajte dirljivu fotografiju iza koje stoji snažno svjedočanstvo o Živom Bogu i sv. Ivanu Pavlu II.

Vlč. Arthur Byrne je ispričao kako je nastala:

pas-tabernakul.jpg

„Navečer posljednjeg dana svog posjeta Sjedinjenim Državama u listopadu 1995., Ivan Pavao II trebao je pozdraviti sjemeništarce u Sjemeništu Svete Marije u Baltimoreu. Bio je to ispunjen dan koji je započeo misom u parku Oriole u Camden Yardsu, mimohodom ulicama u središtu grada, posjetom baziliki Uznesenja, prvoj katedrali u zemlji, ručkom u lokalnoj pučkoj kuhinji koju je vodila katolička Dobrotvorna organizacija; molitva u katedrali Marije Naše Kraljice u sjevernom Baltimoreu; i na kraju brzo zaustavljanje u Sjemeništu Svete Marije.

Raspored je bio zbijen, pa je plan bio jednostavno pozdraviti sjemeništarce dok su stajali vani na stepenicama. Ali Papa se probio kroz njihove redove i ušao u zgradu. Njegov je plan bio prvo posjetiti Presveti Sakrament.

Kad su njegove želje obznanjene, osiguranje je krenulo u akciju. Očistili su zgradu pazeći pozorno na kapelu u kojoj bi se Papa molio. U tu svrhu korišteni su visoko dresirani psi za otkrivanje bilo koje osobe koja bi mogla biti prisutna.

Psi su obučeni za lociranje preživjelih u srušenim zgradama nakon potresa i drugih katastrofa. Ovi vrlo inteligentni i voljni psi brzo su prošli hodnicima, uredima i učionicama, a zatim su poslani u kapelu. Išli su gore-dolje prolazom, pored klupa i na kraju u bočnu kapelu u kojoj je držan Presveti Sakrament.
Došavši do Tabernakula, psi su njušili, cvilili, pokazivali i odbijali otići, pažnja im je bila prikovana za Tabernakul, dok ih voditelji nisu pozvali. Bili su uvjereni da su tamo nekoga otkrili.

Mi katolici znamo da su bili u pravu – našli su stvarnu, živu Osobu u tabernakulu!”

Pas na fotografiji dresiran je za prepoznavanje života nakon potresa. Njegovo držanje i činjenica da ostaje fiksiran,...

Objavljuje Izdavačka kuća "Kyrios"Subota, 24. listopada 2020.
Označeno u