TikTok video otkrio fascinantan način na koji se prave hostije za pričest

Ove časne sestre iz Irske svoje radno vrijeme posvećuju izradi hostija koje se koriste na svetoj misi, piše Aleteia.

Kao mladoj djevojci, moj omiljeni dio mise bilo je svjedočenje svih aspekata euharistijske liturgije. Bila sam uvjerena da su se poznate male hostije spustile izravno s neba u tabernakul i napunile kalež koji bi svećenik mogao podijeliti pričesnicima. (Još uvijek volim misliti da je tako!)

Budući da je 2022. proglašena Godinom euharistije , mislila sam da je vrijeme da se pozabavim tim ključnim pitanjem: Kako se zapravo prave te male okrugle hostije?

Nedavni video na TikToku otkriva proces - i uključuje vrlo precizno mjerenje i rezanje, kao i puno pobožnosti i molitve.

Video prikazuje redovnice kako naporno rade, dok se hostije prešaju i režu i na kraju izlaze iz cilindra u posudu. Vrlo je ugodno gledati, a čak možete vidjeti i sestre kako provjeravaju kontrolu kvalitete kako bi se uvjerile da je svaka savršena.

Zapravo, ove u crveno odjevene časne sestre, koje su podijelile način izrade hostija “ostaju unutar svog samostana, odvojene od svijeta, ali drže svijet u svom srcu u molitvi”, pokazuju svoju ljubav i brigu za Krista – i ostatak svijeta — dajući vjernicima priliku da ga svojim teškim radom i predanošću prime u euharistiji.

@sanctafamiliamedia Ever wondered how Communion bread is made? Here is a sneak peak of our latest #project #communion #catholic #howitsmade #catholictiktok #catholic ♬ Classical Music - Classical Music
Označeno u