VIDEO Najveće raspelo na svijetu nalazi se u Kolumbiji

Kip Isusa Krista na križu dug je nevjerojatnih 80 metra a smješten je na vrh kapele u vjerskom tematskom parku.

Donedavno najveće raspelo na svijetu bilo je 17 metara visok kip Isusa u državi u američkoj državi Michigan. Visoki " Križ u šumi ", rad je američkog kipara Marshalla Fredericksa a izgrađen je 1959. godine kako bi služio kao svakodnevna inspiracija onima koji su živjeli daleko od najbliže crkve.

Danas smo, zahvaljujući čudima društvenih mreža, saznali da titula "najvećeg raspela na svijetu" pripada kipu u Južnoj Americi, piše Aleteia.

U gradu Huila, desetak kilometara izvan grada Neive u Kolumbiji, ogromno raspelo dugo 80 metra položeno je na vrhu kapele u vjerskom tematskom parku i turističkom odredištu pod nazivom „Duhovni park Krvi Kristove (Parque Espiritual La Sangre) de Cristo). "

Prema internetskoj stranici Diario del Huila, tijekom Velikog tjedna i drugih važnih katoličkih blagdana, park privlači hodočasnike, koji, osim što prisustvuju svetim Misama u kapelici ispod divovske Kristove skulpture, dolaze uživati ​​u prirodnim ljepotama regije, i ostalim atrakcijama tematskog parka.

Jedna napomena: budući da raspelo u Kolumbiji zapravo leži vodoravno, a ne stoji okomito na tlu, raspelo "Križ u šumi" u Michiganu zapravo je najviši na svijetu ako ga mjerimo od glave do pete, kip u tematskom parku očito je viši.

Prijevod Erika Ratkovic/medjugorje-info.com

Označeno u