Znate li koja je jedina država na svijetu s Biblijom na zastavi?

Biblija je otvorena na Evanđelju po Ivanu 8:32, koje glasi "Istina će te osloboditi".

Zastava Dominikanske Republike sastoji se od centriranog bijelog križa, koji se proteže do rubova zastave i dijeli je na četiri pravokutnika crvene i plave boje raspoređene ukršteno. Na državnoj zastavi u centru križa nalazi se grb Dominikanske Republike, koji se sastoji od štita, lovorove grančice s lijeve strane i palminog lista s desne. Iznad grba u plavoj vrpci nalazi se ispisan državni moto: Dios, Patria, Libertad (Bog, Domovina, Sloboda).

Ispod štita na crvenoj vrpci ispisano je República Dominicana. Na centru štita, podržana s tri koplja s bočnih strana, nalazi se otvorena Biblija iznad koje je mali križ. Smatra se da je Biblija otvorena na Evanđelju po Ivanu 8:32, koje glasi “Istina će te osloboditi”.

Inače, ova se država nalazi na drugom najvećem karipskom otoku – Hispanoli kojega dijeli sa susjednim Haitijem. Stanovništvo je uglavnom fokusirano na turizam na čemu i sama država najviše zarađuje što je i više nego dovoljan izvor prihoda za dobar životni standard. Dominikanci su danas u SAD-u, od svih nacionalnih manjina, najveća latino skupina.

U državi se govore četiri jezika od kojih je nacionalni španjolski, a zastupljen je i haićanski utemeljen na francuskom, te engleski jezik. Četvrti jezik je dominikanski znakovni jezik.

Označeno u