"Draga djeco, bez Božjega blagoslova ne možete rasti."

"Draga djeco, bez Božjega blagoslova ne možete rasti.

Trebate iz dana u dan tražiti blagoslov da biste normalno rasli i da biste obavljali s Bogom sve poslove"

Ovo jutro, ovaj dan je Bogom dan. Dobri Otac će kao i oduvijek "ustati" prije sunca, probuditi zoru, potražiti lice najmilije i poljupcem vječnim utisnuti trag ljubavi na polusnenom licu, rukom Svemoćnom dohvatiti sunce i preliti njegov sjaj preko kapaka, otrati suzu što je ostala od noći, zagrliti...utješiti...sve tegobno odagnati, novu nadu uliti i svoj osmijeh na tvoje usne staviti.

Na sebe preuzeti sve dane i noći iza,proći onim što će se zbiti, ukloniti zapreke i svemu nadolazećem dati smisao. Božje djete svjesno je tko ga budi iz sna, ako je dijete, dijete je Nebeske Majke i zna da će ga Ona voditi.

To je blagoslov, znati s Bogom započeti dan, odnosno nastaviti, jer početak bez Stvoritelja znači preskočiti Božju volju i odbaciti ruku koja vodi u radost života. Gospa nam je puno puta odala tu malu tajnu koja će iznova stvoriti naše snage i podariti svježinu za novi let usprkos prijašnjim padovima i lomovima. Zar nije onda smotreno Majku uzeti za ruku da nam pokaže gdje i kamo ići, gdje usporiti a gdje požuriti, kome prići a koga zaobići, kako odlučivati i sebe dati, a da pritom rastemo prema Nebu i plodove ljubavi darujemo Ocu kao predivan cvijet sa polja života.

Zar nije mudro u susrete s ljudima koje svakodnevno susrećemo dovesti Majku ljubeznu, u poslu kojega obavljamo dovesti Majku dobroga savjeta, među svoje najbliže i drage dovesti Kraljicu obitelji, svoju i tuđu patnju položiti u ruke Utjehi žalosnih, svoju sreću Uzroku naše radosti, svoje promašaje i krive odluke predati Utočištu grješnika, nanesene nepravde dati Ogledalu pravdu...

Božji blagoslov najviše ulazi u naš život, u naše obitelji i u svaki prostor gdje živimo i radimo kao i na sve stvari s kojima se služimo po čistoći i dobroti našega srca, po poštivanju Božjih zapovijedi i po primanju svetih sakramenata, osobito ispovijedi i pričesti te po ustrajnoj i svakodnevnoj molitvi. Blagoslivljajte riječima, srcem, gestama, jer čim blagoslivljaš, ti postaješ dobar i kroz tvoj blagoslov se mijenjaju drugi. Blagoslov je početak čuda, mogućnost nemogućega, svršetak pakla, početak neba i rađanje novog čovječanstva.

Potrebni su ljudi koji će usvojiti naviku da stalno blagoslivljaju. Dok smo sa svih strana napadani zlim željama i riječima, natapani razaranjem i mrakom, trebaju nam oni koji mole i poput svjetiljke stoje pred Bogom, da bi svaki čovjek u tom svjetlu našao put k Bogu, put k istinskoj sreći. Gospodine, dolazim k tebi Da me tvoj dodir blagoslovi Prije nego započnem dan. Gospodine, daj da tvoje oči Nekoliko trenutaka počinu Na očima mojim. Gospodine, dopusti mi, Da znanje o tvojem prijateljstvu Ponesem u svoj svagdan. Gospodine, ispunjaj moju dušu Glazbom svojom, Mirisom svojim, Radošću svojom. Gospodine, Neka u dolini mojih napora Sazrijeva žetva moja.