Ja sam vam uvijek blizu za vrijeme svete Mise

Ako trebate da birate između viđenja mene i sv. mise, izaberite sv. misu jer za vrijeme mise moj Sin je s vama...

Ja sam vam uvijek blizu za vrijeme svete Mise. Jer, sudjelovati u Misi i pričestiti se je više nego biti vidjelac "

- Kako je to lijepo! Uzvišeno!Kakve li radosti! Na sv.Misi dobri Bog prisutan je na oltaru kao u nebu!... Kad bi čovjek dobro poznavao ovu tajnu, umro bi od ljubavi, ali... Bog nas štedi zbog naše slabosti. On se prikazuje svaki dan na oltarima kao što se nekoć prikazao na Kalvariji. Sv. Toma kaže da je jednog dana za vrijeme Sv. Mise vidio Isusa, ruku punih darova koje je htio podijeliti. Stoga bi mi, da pobožno prisusutvujemo Sv. Misi, primili mnogo više milosti nego što ih primamo za spas svoje duše a, na kraju krajeva, i za vremenita dobra.

Sveti Ivan Zlatousti kaže nam opet da nema dragocjenijeg vremena za razgovor s Bogom o našem spasenju nego li je to vrijeme Sv. Mise, kad se Isus sam prikazuje svom nebeskom Ocu da nam izmoli toliko blagoslova i milosti. Jesmo li žalosni? - kaže ovaj veliki svetac - u Misi ćemo naći svaku utjehu. - Jesmo li u napasti? - Otiđimo na Sv. Misu, i naći ćemo načina kako da pobijedimo đavla. Kad bismo mi imali više vjere, Sv. Misa bila bi lijek svim našim zlima, jer Isus je liječnik i duše i tijela.

Ne bojte se što će vam se rugati ako budete u tjednu išli na Sv. Misu i što će govoriti: To je za one koji nemaju drugoga posla...Kad vam dođe misao da idete na Misu u radne dane, to je poticaj milosti što vam ga Bog daje. Slijedite taj poticaj! Jer sveta Misa je najozbiljniji događaj našega života. U Međugorju već trideset dvije godine ne stavlja Gospa u centar sebe ili vidioce, već oltar i Euharistiju.Kraljica mira uvijek stavlja Misu u srce svake nedjelje,blagdana i po mogućnosti radnim danima,jer zna kolika je značajna i potrebna. Bez euharistije, svete mise, "Gospodnje večere", mi ne možemo živjeti. Zapadni svijet je izbacio klecala iz svojih crkava i svetišta i time obezvrijedio klanjanje Presvetom Sakramentu. Mnoge su crkve ostale bez tabernakula i jednostavno postale dvorane u kojima se događaju raznovrsni programi, a mnoge obitelji svoje nedjelje zamijenili izletima, sportom , rekreacijama i tzv relaksacijama. Suze u očima Kraljice Mira kad nam govori o živom Isusu darovanom u euharistiju dobro znaju da je Euharistija naš život a ono zbog čega su duhovnu hranu sa nebeskog stola mnogi zamijenili za propadljivu hranu serviranu na stolu svijeta itekako zadaju bol i suze našoj Majci.Okrenuti se i odvojiti se od oltara znači otpasti od Crkve, od Boga.Stoga odazovimo se i prionimo svim srcem pozivu naše Majke: Draga djeco, stavite Misu na prvo mjesto u vašoj nedjelji i živite Misu. "Sveta Misa, dječice, neka vam ne bude običaj, nego život."