10 dana bez ekrana

Živimo u svijetu brzih promjena u kojem smo bombardirani mnoštvom informacija s različitih strana, a koje nam uglavnom dolaze preko tri ekrana: TV-a, interneta i mobitela.

Korištenje modernih sredstava komuniciranja može biti s jedne strane korisno, međutim s druge strane se stvara određena navezanost a često i ovisnost o tim sredstvima. Kako bi se na neki način oduprli “modernom Golijatu”, Župni ured Čitluk, Franjevački svjetovni red (OFS) i Frama Čitluk, potaknuti primjerom udruge CINAZ iz Zadra, pokrenuli su akciju pod nazivom “DESET DANA BEZ EKRANA” (“10 dana drugačijeg gledanja”). Akcija počinje na Čistu srijedu 10.2.2016.

Četiri su glavna cilja akcije:

1. Smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane kako bi se poboljšala komunikacija među učenicima i između roditelja i djece.

2. Stjecati kompetencije za razvijanje kritičkog stava prema pojedinim medijskim sadržajima i aktivnostima te za prepoznavanje opasnosti od nasilja i zlostavljanja putem interneta.

3. Kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena.

4. I na kraju ono najvažnije, dobiveno vrijeme iskoristiti da više zavolimo Boga i ljude s kojima živimo i koje svaki dan susrećemo.

Sve informacije o akciji možete dobiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (samo do Čiste srijede) ili na telefon: 036/642/540.


Pridruži se i ti akciji “DESET DANA BEZ EKRANA” jer ti to možeš!