Sadržaj s oznakom: Vijesti iz Brotnja

U petak, 29. travnja 2022. s početkom u 18,00 sati, Udruga djece s teškoćama i njihovih roditelja „Susret“ u suradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim centrom sv. Josip Radnik, organiziraju psiho - edukativnu radionicu "Snažan roditelj, snažno dijete" koju će voditi Martina Herceg, psihologinja i edukantica psihoterapije.

Javna tribina „Ja jesam i hoću“ održana je sinoć u Hotelu Brotnjo u Čitluku, u organizaciji Općinskog odbora Zajednice žena HDZ BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Čitluk.

Fra Goran Azinović, na službi kapelana u Čitluku, iako je tek 7 godina svećenik, iza sebe već ima brojna književna ostvarenja. Pisanje, prikupljanje materijala, stvaranje… za njega su „liječenje duše“ i dokaz njegove vjere u poznatu staru izreku: „Riječi lete, pismo ostaje!“

Na državnom mažoret prvenstvu koje se ove godine odvijalo u posebnim uvjetima gdje se svaki tim predstavljao u svojoj općini, a suci odlazili iz općine u općinu, Hrvatska Udruga "Mažoretkinje Općine Čitluk" ostvarila je povijesni uspjeh za svoj klub i općinu Čitluk. 
Objavljeno u Brotnjo | 22.4.2021.

Preminuo fra Kornelije Kordić

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, 22. travnja, preminuo je u 85. godini života, 68. godini redovništva i 59. godini svećeništva fra Kornelije Kordić.

Poznate broćanske umjetnice koje svojim instalacijama poput krunice na Podbrdu i oko crkve sv. Jakova ili ruže na Križevcu obično žele prenijeti slikom neku važnu poruku vjere za određeni trenutak povijesti, opet su svekoliki puk iznenadile jednom novom, umjetničkom instalacijom.

Poštovani čitatelji,

Broćanska udruga mladih - Brum organizira humanitarnu akciju pod nazivom "Fra Slavkovim stopama za djecu iz Majčina sela",  jer dobro je činiti dobro, posebno u vrijeme nadolazećih blagdana.
Kao što već znate, postoji jedna OBITELJ, malo posebnija od naših obitelji, a riječ je o Majčinu selu.

I ove su se godine Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora uključile u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa koja se održala u ponedjeljak, 28. rujna 2020. u 15 sati.

Nekako smo navikli objavljivati i čitati vijesti u kojima su se pojedini hodočasnici ili hodočasničke grupe iz različitih udaljenih mjesta odlučili na hodočašće u Međugorje. Ova vijest je potpuno obrnuta, naime članovi molitvene grupe „Gospa Majka moja“ koju čine župljani i vjernici iz okolnih župa, pješice su hodočastili Gospinom svetištu na Šćitu - Rama.

Župljani župe Krista Kralja – Čitluk, ali i okolnih župa, sudjelovali su večeras u procesiji od zavjetnog kipa Blažene Djevice Marije na ulazu u Čitluk do župne crkve Krista Kralja. Molitvu sudionika procesije na uočnicu Velike Gospe predvodio je župnik fra Miro Šego, a tijekom cijele procesije vjernici su molili i pjevali u čast Blažene Djevice Marije.

Udruga Zavjet Gospi postavila je na ulazima u općinu Čitluk jumbo plakate s natpisima Dobro došli Kraljici mira! i Idite u miru! i fotografijom međugorske crkve.

Nakon uspješno organiziranog prvog hodočašća iz Čitluka u Međugorje na uočnicu Gospinih ukazanja, u Brotnju, ali i šire, ne prestaje se pričati o događaju koji je okupio nekoliko tisuća Brotnjaka. Cijele obitelji pješice su hodočastile kako bi zahvalile Gospi za sve primljene milosti tijekom ovih 39 godina. „Gospe, hvala! Ovakvo zajedništvo i radost na licima ljudi nismo vidjeli od početka 80-ih!“, reakcije su nekih od sudionika.

Nastupaju: Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Željko Bebek, TS Prijatelji i Jeršek Štef, klapa Herceg, TS Šurmanci, dr. Pehar, gosti iz središnje Bosne, Dona, Dalmatino, Ivana Marić, Jozo Vučić, Zoran Begić, Ivica Bago, Alen Nižetić, Matija Vuica, Mate Bulić.

Broćanska zajednica, zavičajno društvo građana porijeklom s područja hercegovačke općine Čitluk, organizira humanitarno-zabavnu večer koja će se održati u petak 21. listopada u Velikoj dvorani restorana Gastro Globus na zagrebačkom velesajmu s početkom u 19 sati. Brotnjake i njihove goste zabavljat će našeg Brotnja sin Mate Bulić, Slavonija band i Broćanski bećari.

Univerzalna sportska škola „Abeceda sporta“ vrši upis novih članova u svoj program koji se temelji na višestranom sportskom razvoju.

Sinoć je u Donjoj Blatnici održan peti po redu veliki humanitarni koncert „Blatničke note dobrote“ koji je okupio rekordan broj posjetitelja, a procjene govore kako ih je bilo preko 30 tisuća.

Stranica 1 od 3