Abeceda sporta - Djeca zaslužuju više

Univerzalna sportska škola „Abeceda sporta“ vrši upis novih članova u svoj program koji se temelji na višestranom sportskom razvoju.

Program je namijenjen za djevojčice i dječake od 5-10 godina i provoditi će se u dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića u Čitluku, atletskoj stazi stadiona Bare, zatvorenom bazenu hotela Brotnjo. Važnost tjelesne aktivnosti neupitna je u potpori razvoja svih bioloških funkcija djece, kao i u samoj socijalizaciji i stvaranju zdravih životnih navika. Stoga je i cilj „Abecede sporta“ u prvom redu poduprijeti rast i razvoj naših mališana kroz njima prilagođene sportske sadržaje. Sama realizacija programa „Abecede sporta“ provoditi će se kroz dvije uzrasne kategorije.

Prva kategorija za djecu od 5-7 godina koja će biti bazirana s dominantnim sadržajima razvoja bazičnih motoričkih znanja koja su temelj i polazna točka za usvajanje specifičnih sportskih znanja.

Druga uzrasna kategorija za djecu od 8-10 godina bazirana je na usvajanju sportskih sadržaja iz velikog broja sportskih disciplina kroz koje će se prepoznavati afiniteti i usmjeravati djecu u sportove u kojima se najbolje mogu izraziti.

Voditelj univerzalne sportske škole dr.sc. Franjo Lovrić naglasio je kako „Abeceda sporta“ ima misiju osigurati djeci sve one aktivnosti u kojima su zbog suvremenog načina života i nedovoljnog slobodnog vremena njihovih roditelja u potpunosti zakinuti.

Tako se kroz programe „ Abecede sporta“ djeca susreću sa gimnastikom, atletikom, sportskim igrama, plivanjem, skijanjem, izletima u prirodu. Potiču se na druženje kroz razna natjecanja razvijajući sportski duh. Kroz treninge stječu discipliniranost, odgovornost i razvijanje pozitivnih navika prema tjelesnom vježbanju, a sve to pod vodstvom kvalificiranih profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Sve dodatne informacije i prijave možete dobiti na 063 715 997 Iva Buntić, mag.cin. ili na Facebook: „Abeceda Sporta“ Čitluk.

Djeca zaslužuju više!