„ISKRA MILOSRĐA“ organizirana u Čitluku

I ove su se godine Hrvatska, Bosna i Hercegovina te Crna Gora uključile u međunarodnu molitvenu inicijativu Iskra Milosrđa koja se održala u ponedjeljak, 28. rujna 2020. u 15 sati.

Podsjetimo kako je inicijativa Iskra Milosrđa pokrenuta 2008. u Poljskoj i do danas se proširila po čitavom svijetu. Za datum održavanja izabran je 28. rujna, dan beatifikacije Michała Sopoćka, ispovjednika sv. Faustine Kowalske, posrednice poruke o Božjem milosrđu. Vrijeme održavanja – 15 sati, “sat Milosrđa” – također je stalno.

Ovoj Inicijativi od 2016. godine, kao jedini u cijeloj BiH, pridružili su se i vjernici Čitlučkog kraja.

Nekoliko dana prije, u petak 25. rujna, bila je postavljena slika Milosrdnog Isusa na Trgu žrtava domovinskog rata 2 u Čitluku. Ispred nje, na otvorenom, u ponedjeljak 28. rujna u 15,00 sati okupilo se mnoštvo vjernika u organizaciji Udruge Zavjet Gospi i Franjevačkog svjetovnog reda župe Krista Kralja Čitluk. Molitvu je predmolio župnik fra Miro Šego.

Redovitim nakanama Iskre Milosrđa pridružene su posebne nakane: za milost prestanka pošasti koronavirusa, ozdravljenje bolesnih, snagu i ustrajnost medicinskom osoblju i svima koji ulažu napore u svladavanju životnih teškoća nastalih širenjem bolesti, za zajedništvo, jakost i svetost Crkve u ovim teškim vremenima te za uspješan i blagoslovljen 7. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa, koji će se održati 17. listopada 2020. u Mariji Bistrici.

Redovite nakane su obraćenje grešnika, kao čin zadovoljštine za uvrede Bogu nanesene, za umiruće, za Crkvu, za Domovinu, za posvećene osobe i nova sveta zvanja za očuvanje dostojanstva obitelji te na nakane Svetoga Oca… Počasni pokrovitelj ove međunarodne molitvene inicijative je poljski nadbiskup Grzegorz Ryś, metropolit Łódźske nadbiskupije.

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji: