Na koncertu u Donjoj Blatnici preko 30 tisuća posjetitelja!

Sinoć je u Donjoj Blatnici održan peti po redu veliki humanitarni koncert „Blatničke note dobrote“ koji je okupio rekordan broj posjetitelja, a procjene govore kako ih je bilo preko 30 tisuća.

Na samom početku nazočnima se obratio župnik u Čerinu fra Dario Dodig koji je zahvalio svima na odzivu, a potom je načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić uputio pozdrave dobrodošlice. Prije glazbenog dijela kratko se obratio fra Stjepan Martinović, nekadašnji kapelan u Čerinu (1996.-2000) na čiju inicijativu je izgrađena crkva sv. Franje ispred koje je održan ovaj koncert.

Nazočne je pozdravio i fra Iko Skoko, nekadašnji župnik u Čerinu (2005.-2010.), a danas gvardijan Franjevačkog samostana u Mostaru,. On je pokrenuo izgradnju studentskog doma za siromašne studente koji se gradi pri Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji u gradu na Neretvi. Dio prihoda od sinoćnjeg koncerta namijenjen je upravo za dovršetak spomenutog zdanja.

Domaćin Mate Bulić glazbeni dio je otvorio pjesmom „Domu mom“, a s njim su u glas zapjevale tisuće prisutnih. Nakon njega redali su se klapa Pasika, Đakovčanke, grupa Nešto između, Hercegovački bećari, Zoran Begić, Matija Vuica, Pamela Ramlja, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Jozo Vučić, Narodni dar, Dalmatino, Jole, Vuco, Miroslav Škoro…

- Sretan sam i ponosan zbog svega što smo napravili, a poseban je osjećaj kada možete pomoći onima koji su u potrebi – rekao je Mate Bulić, vidno zadovoljan odzivom i feštom koju su pripremili njegovi Blatničani. On je na samome kraju otpjevao još nekoliko pjesama, čime je okončan ovogodišnji koncert.

U Donju Blatnicu je već tradicionalno došao i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović. Tu je bio i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija BiH Vjekoslav Bevanda, koji je na neki načn i domaćin ovog događaja. Potom premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, načelnik općine Ivo Jerkić, predsjednik OV Čitluk Marin Radišič, te brojne druge osobe iz javnog, političkog, gospodarskog i kulturnog života Hrvata u BiH i Hrvatskoj.

Program na ovogodišnjem koncertu vodile su Sanja Pehar i Ivana Grbavac.

Označeno u