Međunarodna večer folklora "Vionica 2016" 2. i 3. srpnja na Sportskom centru u Vionici

Peta po redu Međunarodna večer folklora „Vionica 2016.“ u organizaciji HKUD-a Sveti Marko Vionica okupit će kulturno-umjetnička društva iz pet država: Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a ova godina donosi jednu veliku promjenu. Naime, ovogodišnji susret folkloraša održavat će se dva dana, 2. i 3. srpnja na Sportskom centru u Vionici.

Prvoga dana u subotu 2. srpnja biti će predstavljena kultura Hrvata Bosne i Hercegovine, a ovu večer uz domaćina nastupit će HKUD „Sveti Ante“ Cim, HKUD „Kralj Tomislav“ Tomislavgrad, HKUD „Mladost“ Domaljevac, HKUD „Husino“ Tuzla, HKUD „Fra Petar Bakula“ Posušje, HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići i HKUD „Bećarac“ Lepenica.

U nedjelja 3. srpnja biti će središnja večer Međunarodne večeri foklora. Tako će svi posjetitelji moći uživati u nastupima KUD-a „Korenica“ iz Plitvičkih jezera, potom Nacionalnog ansambla „TANEC“ iz Makedonije, KUD-a „Lipe“ iz Smedereva, KUD-a „Aluminijum“ iz Podgorice, a BiH će predstavljati KUD-a „14. Maj“ Tojšići iz Tuzle te domaćin HKUD Sveti Marko Vionica.

Program obje večeri počinje u 20 sati, a organizatori pozivaju sve Brotnjake da dođu u Vionicu, gdje će imati prigodu vidjeti različite narodne običaje i kulturu, kako Hrvata iz BiH i Hrvatske, tako i naših susjeda.

Označeno u