Učenici OGŠ Brotnjo – Čitluk nastavljaju nizati izvanredne rezultate

Nakon velikog uspjeha na nedavno održanom međunarodnom natjecanju „Sarajevo International Guitar Fest“, učenici Osnovne glazbene škole Brotnjo u Čitluku ostvarili su izvanredne rezultate i na Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u Sarajevu.

Natjecanje se održalo od 15. do 18. travnja 2015. godine i to po kategorijama komornih ansambala. Učenici OGŠ Brotnjo nastupili su u kategorijama: puhački, gudački i nestandardni ansambli i osvojili čak tri prve i jednu drugu nagradu.

U prvoj kategoriji nestandardnih ansambala, učenice Marijeta Šarac (II. razred, violina) i Leonarda Šarac (II. razred, gitara) osvojile su 90,75 bodova i prvu nagradu. U drugoj, starijoj kategoriji nestandardnih ansambala, predstavljali su nas učenici Maro Bulić (V. razred, flauta) i Lara Jurešić (IV. razred, gitara) te osvojili 80 bodova i drugu nagradu. Slijedila je prva kategorija gudačkih ansambala, u kojoj su članice violinskog tria: Martina Kordić (III. razred), Ana Jerkić (III. razred) i Sara Brkić (II. razred) osvojile visokih 95 bodova i prvu nagradu. U drugoj kategoriji puhačkih ansambala, kvartet flauta, čiji su članovi: Barbara Čarapina (VI. razred), Maro Bulić (V. razred), Ana Pehar (III. razred) i Magdalena Lovrić (IV. razred), postigli su izvanredan rezultat od čak 97,5 bodova i osvojili prvu nagradu. Sudeći po dužini pljeska, koji je trajao i nakon silaska kvarteta s pozornice, publika je bila oduševljena nastupom naših učenika.

Učenici su program pripremali uz stručno vodstvo svojih nastavnika: Irene Vučić (prof. violine), Tine Korać (prof. flaute) i Željka Mandarića (nast. gitare). Prije samog natjecanja, održan je i iznimno uspješan koncert komorne glazbe u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku, na kojem su spomenuti nagrađeni učenici izveli program u svrhu što bolje pripreme za nastup pred stručnim žirijem u Sarajevu. No, učenici ne zaključuju ovogodišnju turneju natjecanja ovim iznimnim uspjehom – već ovaj tjedan, učenici flaute Ana Pehar (III. razred), Barbara Čarapina (VI. razred) i Maro Bulić (V. razred) u komornom duu sa gitaristicom Larom Jurešić, odlaze na Međunarodno natjecanje drvenih puhača i komorne glazbe u Požarevac (Srbija), a naša mlada violinistica Sara Brkić (II. razred) predstavljat će nas na međunarodnom natjecanju „Daleki akordi“ u Splitu.

Ove zapažene rezultate učenici su ostvarili zahvaljujući predanom radu i podršci svojih roditelja i nastavnika, a možemo im samo poželjeti sreću u daljem radu te zahvaliti što su svjetlost i ponos našeg Brotnja!

Više vijesti iz Brotnja, čitajte OVDJE