Sadržaj s oznakom: Glazba

Iako vam, kada čujete rečenice tipa: "Proklet bio...", to zvuči strašno, malo ima starijih građana ove zemlje koji to više puta nisu zdušno ne samo izgovorili, nego i zapjevali. Provjerite jeste li među njima.

Obljubljeni Oliver Dragojević, prije svoje smrti dobio je i prihvatio otpjevati i snimiti za humanitarne svrhe (Marijine obroke) jednu novu duhovnu pjesmu koja je (znakovito) oproštajnog karaktera.

Objavljeno u Vjera i život | 11.3.2023.

Glazba New agea

Glazba može utjecati na psihičko pa i tjelesno stanje slušatelja. Uostalom, zato su i nastajale koračnice i uspavanke. U izboru između  glazbe koja „diže“ ili koja „spušta“ New Age Music se sasvim jasno opredijelio za ovo drugo, stječući popularnost i kao omiljeno pomagalo za opuštanje nakon stresa. Zato ne smije, primjerice, imati brz tempo.

Nealovi, vokalna grupa koju sačinjavaju otac i trojica sinova, je postala velika atrakcija, nakon što su se pojavili na audiciji.

Duh Sveti ju je nadahnuo i čini izvanrednu stvar svima koji su je čuli!

I. Nastanak okultne prakse

Sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Rimac, te naš proslavljeni pijanist Matija Dedić bez imalo premišljanja prihvatili su poziv od strane časopisa i portala Story da održe uskršnji koncert u zagrebačkoj katedrali oštećenoj nedavnim potresom.

Pjesma je napravljena po Psalmu 1 koji govori o dva puta kojeg svaki čovjek može slijediti.Vokalno instrumentalni sastav Veritas Aeterna objavio je spot za autorsku pjesmu "Blago čovjeku", koja je premijerno izvedena na Sudamja festu u Splitu u svibnju 2019. godine.

– Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« svake godine u rujnu raspisuje Nagradni natječaj na temu pobijenih hercegovačkih franjevaca.

"Čuj me majko moja stara" naziv je pjesme Sinova Hercegovine koja je prošle godine postala veliki hit.

Kad zapjevaju Sinovi Hercegovine onda to ovako zvuči

Kad je glazba uistinu bila zvonka radost, Citroni su bili tu i zvonili. Svirali iz ljubavi i za ljubav!

U prvom nastavku serijala‘Od zvijezda do Boga’ Jasmin Stavros je za 24 sata ispričao sve o svojoj divljoj mladosti, teškim životnim trenucima te kako ga je supruga Žarka spasila...

Smrt Olivera Dragojevića ovoga je ljeta na jedan dan zavila čitavu Hrvatsku u crno. Da je poživio još nekoliko mjeseci, danas bi proslavio 71. rođendan. Na najljepši način – pjesmom, počast su mu danas odali studenti Sveučilišta u Splitu.

U prepunoj dvorani sportskog centra Gripe u subotu 10. studenoga, drugu godinu za redom održan je najveći koncert duhovne glazbe u povijesti grada Splita „Najmanjima od najmanjih“.

Prije nekoliko dana je u Ciudad de Méxicu predstavljena nova sezona showa La Voz México (najljepši glas Meksika) 

Stranica 1 od 3