Naježit ćete se kad ovo čujete: Studenti iz Splita odali počast Oliveru Dragojeviću

Smrt Olivera Dragojevića ovoga je ljeta na jedan dan zavila čitavu Hrvatsku u crno. Da je poživio još nekoliko mjeseci, danas bi proslavio 71. rođendan. Na najljepši način – pjesmom, počast su mu danas odali studenti Sveučilišta u Splitu.

Na današnji dan 1947. rođen je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika, legendarni Oliver Dragojević.

Rođendan su mu odlučili čestitati studenti okupljeni u Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu ‘Silvije Bombardelli’. I to onako kako najbolje znaju – pjesmom. Snimili su fantastičan miks sedam njegovih poznatih pjesama te popratni spot visoke produkcije, donosi Srednja.hr.

– Dočekali smo, i mi i vi! Topla i iskrena čestitka splitske dice njihovom starom morskom vuku napokon je ugledala svjetlo dana. Aranžman i koncept medleya koji uključuje sedam Oliverovih pjesama te mješoviti zbor s 12 solista u različitim kombinacijama djelo je naše dirigentice Anamarija Tadin. Glazbeni producent je Hrvoje Domazet, dok su se za spot pobrinuli Andrija Jurčević i Dean Bubić. Ne možemo vam opisati ponos i sreću koje upravo osjećamo. Nadamo se da vam se sviđa i da se Oliver negdje gore zadovoljno smješka i pjeva zajedno s nama, poručili su splitski studenti.

Medley uključuje pjesme Skalinada, Zbogom ostaj ljubavi, Galeb i ja, Dobar dan, Ti si moj san, Vjeruj u ljubav i Ključ života.

Napomenimo za kraj kako Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Splitu postoji od ožujka 2016., a čine ga studenti i djelatnici svih sastavnica Sveučilišta kojih je trenutno pedeset. Zbor je ime dobio po velikom splitskom skladatelju i dirigentu Silviju Bombardelliju. Osim što svojim nastupima uveličava manifestacije Sveučilišta te ga promovira, Zbor organizira i samostalne koncerte te sudjeluje na raznim festivalima.