Sadržaj s oznakom: Oliver Dragojević

Obljubljeni Oliver Dragojević, prije svoje smrti dobio je i prihvatio otpjevati i snimiti za humanitarne svrhe (Marijine obroke) jednu novu duhovnu pjesmu koja je (znakovito) oproštajnog karaktera.

‘Jer znam da ti zoveš me na gozbu, spremaš život novi, uza me si uvijek, voliš me do krvi.…’

U Grand Canyonu članovi klape Samoana otpjevali su popularnu skladbu koju je pjevao pokojni Oliver Dragojević.

Smrt Olivera Dragojevića ovoga je ljeta na jedan dan zavila čitavu Hrvatsku u crno. Da je poživio još nekoliko mjeseci, danas bi proslavio 71. rođendan. Na najljepši način – pjesmom, počast su mu danas odali studenti Sveučilišta u Splitu.

"Nevjerojatno je danas biti u Splitu i gledati kako se grad oprašta od Olivera Dragojevića, kojeg lokalci opisuju kao simbol Hrvatske", napisao je sportski novinar Alex McGovern.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je sažalnicu obitelji pjevača Olivera Dragojevića, istaknuvši da je mnogima bila poznata Oliverova dobrota i ljudskost o kojima, posebno sada, slušamo i čitamo mnoga svjedočanstva.

Legendarni splitski pjevač preminuo je nakon borbe s rakom. Imao je 70 godina. Iza sebe je ostavio ožalošćenu obitelj i prijatelje, ali i milijune obožavatelja...

Nakon što je jedan domaći portal u popodnevnim satima objavio kako je preminuo Oliver Dragojević, a vijest se brzinom munje proširila društvenim mrežama i kuloarima, na Facebook stranici omiljenog pjevača ta informacija je u večernjim satima i službeno demantirana.

Sinoćnji koncert u HNK, kojim je Županijska liga protiv raka obilježila 50 godina u službi humanosti, bio je uistinu veličanstven.