Večer folklora Hrvata u BiH kao uvertira u međunarodnu smotru folklora

U organizaciji HKUD Sv. Marko – Vionica sinoć je, kao lijepa uvertira u 5. Međunarodnu večer folklora „Vionica 2016.“, održana „Večer folklora Hrvata Bosne i Hercegovine“.

Kulturno-umjetničko društvo iz Vionice u pripremu za petu međunarodnu smotru folklora odlučilo je proširiti program pa su tako sinoć na pozornici u Vionici nastupile različite sekcije domaćeg društva, KUD „Donji Ograđenici“, HKUD „Sveti Ante“ Cim, HKUD „Mladost“ Domaljevac, HKUD „Husino“ Tuzla i HKUD „Ognjišta“ Lug – Brankovići.
Okupljajući hrvatska kulturno-umjetnička društva iz različitih krajeva BiH Vioničani su u svom mjestu željeli svojim sumještanima, prijateljima i gostima pokazati kako je u cijeloj BiH, zahvaljujući prenošenju sa starijih na mlađe, očuvana kulturnu baština, neprocjenjivo bogatstvo različitih nošnji, plesova i pjesma.

Nakon završetka nastupa kulturno-umjetničkih društava, Damir Mandarić, predsjednik HKUD Sv. Marko – Vionica, uručio je predstavnicima društava prigodne zahvalnice za sudjelovanje u programu Večeri folklora Hrvata u BiH, zahvali se svim posjetiteljima na dolasku i pozvao ih da to učine i večeras kada se u Vionici održava 5. Međunarodna večer folklora „Vionica 2016.“.

Međunarodna večer folklora započinje večeras u 20 sati na malonogometnom igralištu u Vionici, a uz HKUD Sv. Marko Vionica nastupaju: KUD „14. Maj“ Tojšići iz Tuzle, KUD „Korenica“ iz Plitvičkih jezera, Nacionalni ansambl „TANEC“ iz Makedonije, KUD „Lipe“ iz Smedereva i KUD „Aluminijum“ iz Podgorice.

Kulturno-umjetnička društva iz pet različitih država jamac su izuzetno bogatog i zanimljivog programa a kao i sinoć posjetitelji će moći uživati i u zabavnom programu, okušati svoju sreću u tomboli, ali i osladiti svoje nepce. 

Označeno u