Devetnica i krunica Majci od Neprestane pomoći

Devetnica i krunica Majci od Neprestane pomoći (moli se na Gospinu krunicu)

Na Križ se moli : VJEROVANJE

NA VELIKO ZRNO MOLI SE:

POD OBRANU SE TVOJU UTJEČEMO PRESVETA BOGORODICE. NE ODBIJ NAM MOLBE U POTREBAMA NAŠIM, NEGO NAS OD SVIH POGIBELJI UVIJEK OSLOBODI, DJEVICE SLAVNA I BLAGOSLOVLJENA, GOSPODO NAŠA, POSREDNICE NAŠA, ZAGOVORNICE NAŠA, ODVJETNICE NAŠA! SA SVOJIM NAS SINOM POMIRI, SVOJEMU NAS SINU PREPORUČI I SVOJEMU NAS SINU IZRUČI! AMEN.

NA MALO ZRNO MOLI SE:

MAJKO OD NEPRESTANE POMOĆI, TEBE ZOVEMO, K TEBI VAPIMO, OBRANI NAS, IZBAVI NAS, IZLIJEČI NAŠE RANE I BOLI, TI PONIZNA I VJERNA MAJKO.

NA KRAJU KRUNICE ZAZIV:

GOSPO OD NEPRESTANE POMOĆI, SVOJOM NEPRESTANOM LJUBAVLJU ČUVAJ MOJE MISLI, MOJE OSJEĆAJE I MOJE ČINE U PRAVCU TVOJE BEZGRJEŠNE ČISTOĆE. AMEN.

Devetnica i krunica Majci od Neprestane pomoći
UVODNA MOLITVA

Dolazim Te gledati na Tvome milosnom prijestolju i obraćam se ovom devetnicom s vjerom k Tebi, o Marijo, Majko od Neprestane pomoći. Povjeravam Tvome Bezgrješnom Srcu sve svoje patnje, tjeskobe, brige i boli.
O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži.
O Marijo, Majkko, jednom kada dođu moji zadnji časi, pomozi mi da dobijem milost za blaženu smrt. Izmoli mi, predraga Majko, kada se moje oči budu sklapale, da moje srce i usne govore: Marijo, Majko od Neprestane pomoći pohiti da mi pomogneš. Isuse, Marijo i Josipe, u Vaše ruke predajem dušu svoju. Amen.

1. DAN
Majko od Neprestane pomoći, rado stojim moleći pred Tvojom milosnom slikom. Pogled na sliku budi u mojoj duši unutarnje i dječje povjerenje. U Tvojim rukama miruje Tvoje Dijete Isus, moj Otkupitelj i moj Bog, Svemogući Gospodar života i smrti, djelitelj svega dobroga i svih milosti. Ti si moja Majka. Zato Ti je dato pravo za nas moliti i ispunjenje Tvojih molitava očekivati. Još nikada Dijete Isus u Tvojim rukama nije odbilo nijednu Tvoju molitvu. Zato, Majko našega Spasitelja, zazivam Te, molim Te za Tvoj svemogući zagovor i preklinjem Te u ovoj mojoj devetnici za milost (reci nakanu….). Obraćam se Tebi s punim povjerenjem. Uvjeren sam da ćeš Ti kod svoga Djeteta z amene posredovati.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

2. DAN
Majko od Neprestane pomoći, u tom Djetešcetu, što uz srce stišćeš, ne gledaš samo na Svoga Sina i Sina Božjega nego i sve ljudde, koji su kroz Božju volju i po Tvojoj želji Tebi povjereni. Možeš li zaboraviti sveti sat Kalvarije, gdje je Tvoj umirući Sin Tebe za Majku nama darovao? Kako se Dijete na milosnoj slici na pogled Križa uplašeno u Tvoje ruke bacilo, tražeći od Tebe zaštitu i utjehu, tako se smije svaka potištena i neutješna duša Tebi s povjerenjem obratiti. Majko, evo sada u ovoj svojoj preteškoj nevolji dolazim k Tebi, Majko, tražeći Tvoju zaštitu i podršku. Marijo, moja ljubljena Majko, ovdje klečim poput djeteta pred Tvojom slikom, da Ti kažem kako Te volim i kako sam sretan što sam Tvoje dijete. Povjeravam Ti svoju patnju..., svoju molbu..., Ti je znaš. Pomozi mi!
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

3. DAN
Majko od Neprestane pomoći, radosna srca promatram Tvoju milosnu sliku, koja mi tako uvjerljivo govori o Tvojoj veličini i moći. Ljubljena Majko, na Tvojoj slici ispisano je grčkim slovima Tvoje slavno ime: „Majka božja“, te Arkanđela Gabrijela, Božjeg glasnika, koji te kao milosti punu pozdravlja i Arkanđela Mihaela, koji me podsjeća na Tvoju vladavinu nad nebeskom vojskom. Tvoja ruka grli ruke Kralja nad kraljevima. Meni to govri da si Ti blagoslovljena među svim ženama, najveći ukras svemira, biće koje je bilo dostojno postati Majkom Božjeg Sina. Ti si Bezgrešno začeće, najsvetija, čudo nad čudima, vrhunac savršenstva. Radosno Te slavim kao Kraljicu Neba i Zemlje, čudesna Majko radosnog srca, objavljujem Tvoju veličinu i dostojanstvo. Iako stojiš visoko iznad mene, usuđujem se doći k Tebi, pošto Te Bog stvorio tako moćnu da mi u mojim nevoljam amožeš pomoći. Ti se u svojoj poniznosti raduješ svojoj moći, koju Ti Bog daje, samo da bi mogla, Ti ponizna službenice Gospodnja, pomoći nama, Tvojoj djeci. Ti silna i moćna Majko, izmoli mi kroz Tvoj silni zagovor milost za koju Te molim.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

4. DAN
Majko od Neprestane pomoći, Tvoja čudotvorna slika sjaji tako utješno u mračnoj ovozemaljskoj nevolji mojih dana. Iz Tebe je procvao najljepši cvijet: Isus. Mi ga možemo samo iz sveg srca voljeti, pošto postade čovjekom. Iznad Tvoje glave na milosnoj slici sjaji jedna zvijezda. Da, Ti si zvijezda jutarnja, koja objavljuje dan otkupljenja i svetosti, a uveče dočarava ljepotu neba. Nisi li Ti ona predivna morska zvijezda, koja usred snažnih oluja i duboke tmine sjajiš u ljudska srca, prepuna nade. Predragocjena Majko, kako mi samo olakšavaš nositi moje muke i odgovornosti! Sama pomisao na Tebe donosi mome srcu radost. Tvoje ime daje mojoj napaćenoj duši tišinu i mir. Sve dane moga života želim Ti reći: „Majko moja, vrijedna sve ljubavi, ja Te volim“. Kroz Tebe i sa Tobom volim Tvoga Sina. Ti si moja nada, usliši me!
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

5. DAN
Majko od Neprestane pomoći, promatram li Tvoju milosnu sliku, postaje mi jasno da Te s pravom nazivaju „Majka boli“. Dijete na Tvojim rukama plaši se pri pogledu na oruđa muke, koja mu pokazuju ruke anđela. Koliko je samo bolna smrt na Križu već tada pritiskala Njegovo dječje srce, koju je ono već tada trebalo trpjeti. Ali i Ti si sa Svojim Djetetom morala trpjeti gorke duševne patnje. Tebi je mač boli srce probo. Uistinu, kao Majka boli, Ti si sudionica u djelu otkupljenja. Zbog toga su Tvoja moć i Tvoj zagovor kod Boga tako veliki. Vidi, Majko boli, ja suosjećam s Tobom i sa patnjama Tvoga sina. Moji grijesi su razapeli Isusa na Križ i ranili Tvoje majčinsko Srce. Duboko suosjećam sa Tobom, Majko puna boli, daj mi istinito pokajanje za moje grijehe i snagu da ih ubuduće ne činim. Sjeti se moje molbe, koju Ti prinosim u ovoj devetnici. Budi moja zagovornica!
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći molim Te, neprestano me pomaži!

6. DAN
Majko od Neprestane pomoći, Tvoja slika mi govori o veličini tvoje patnje. Tko je trpio više od Tebe? Zbog toga Ti majčinski razumješ moje patnje. To mi govori Tvoj pogled pun ljubavi, koji je manje upućen Tvom Djetešcu nego meni, bijednom grešniku. Moju dušu krijepi suosjećajno srce koje se nađe u svakoj brizi i nevolji, u križu i patnji. Ali nijedna prijateljska ljubav nije ravna ljubavi koju pružaš Ti meni, svome djetetu. Tvoje majčinsko Srce pati sa mojim srcem. Ti, suosjećajna Majko, čuj moj poziv, koji u svojoj nevolji upućujem Tebi. Ne napusti svoje dijete, utješi moje napaćeno srce i usliši mi ono za što Te ponizno molim.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

7. DAN
Majko od Neprestane pomoći, Ti si čuvarica najsvetijega blaga Božjega. Sve milosti, koje ljudi dobivaju protječu kroz Tvoje majčinske ruke. Zbog toga dolazim i ja k Tebi, u svojoj nevolji. Pomozi mi, jer si Ti moja Majka boli. Kao Majka Božja, Ti Njegovu Srcu stojiš blizu, koje Ti nijednu molbu ne može odbiti. Kao Majka boli Ti si djeliteljica i posrednica blaga svih milosti potrebnih za naše spasenje. Kao naša Majka, s ljubavlju nam pomažeš. Zbog toga dolazim s mojim teškim patnmjama, tjeskobama i molbama k Tebi. Tko se tebi obrati, siguran je u Tvoju pomoć. Želim Ti vjerno služiti i tako sam siguran u Tvoju vječitu zaštitu, jer Bog ne napušta dušu koja se Tebi obraća. Izmoli mi milost za koju Te u ovoj devetnici molim i za koju se nadam da će mi je Tvoja majčinska dobrota podariti.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

8. DAN
Majko od Neprestane pomoći, kada se sjetim svojih velikih grijeha, u mojoj duši javlja se osjećaj straha. Smijem li se usuditi Tebi obratiti, ja ovako nevoljan grešnik? Tvoja ljubljena slika mi govori: „Dijete, imaj nade. Ja sam Majka koja je uz tebe i imaš moju neprestanu pomoć. Ti si moje ljubljeno dijete, a Ja tvoja Majka, koja je uvijek spremna zaliječiti tvoje rane i voditi te putem čistoće.“ Majko, Ti koja uvijek pomažeš, u Tvoju svetost i blagost ja se uzdam. U Tvoje majčinsko i suosjećajno srce stavljam svu svoju nadu i povjerenje. Majko, ne gledaj moje grijehe, zaštiti i utješi me, pomozi mi da dobijem milost za koju Te od srca molim. Moja predragocjena Majko, u Tvojim je rukama moje spasenje.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

9. DAN
Majko od Neprestane pomoći, došao sam do kraja ove moje devetnice. Svakodnevno si me gledala sa svoje čudotvorne slike, svakodnevno si slušala moje molbe. Još jednom danas, jače i iskrenije, pun nade dižem moj krik i vapaj za pomoć k Tebi. Znam da će me Tvoja ljubav uslišati, u to sam siguran. Tvoj zagovor će mi izmoliti milost koju tražim. Vidi svoga sina, vidi Njegove boli i sjeti se svoje ljubavi. Nazivamo Te Majkom od Neprestane pomoći. To ime, koje si sama sebi dala, daje mi pravo moje patnje i boli iznijeti Tebi, u jakoj nadi da ćeš mi pomoći i uslišati me. Ti predragocjena Majko, budi sa mnom u svim teškoćama, opasnostima i patnjama. Molim Te, udijeli mi potrebnu zaštitu. Draga Majko, čvrsto vjerujem i uzdam se u Tvoju pomoć i unaprijed zahvaljujem za moje uslišane molbe i sve one milosti koje si mi već ranije izmolila, kao i one koje ću u budućnosti zadobiti uz Tvoju neprestanu pomoć i ljubav. Nikada neću, dobra Majko, zaboraviti Tvoju neprestanu pomoć do mog aposljednjega daha. Želim Ti zahvaljivati ovdje na Zemlji, a u Nebu vječno Te ljubiti i slaviti kao svoju Majku od Neprestane pomoći i beskrajne ljubavi za mene i cijeli svijet.
Amen.
Slijedi: Krunica i litanije Gospe od Neprestane pomoći.
Zaziv na kraju: O Marijo, Majko od Neprestane pomoći, molim Te, neprestano me pomaži!

LITANIJE MAJCI OD NEPRESTANE POMOĆI

O Majko od Neprestane pomoći, moje se srce potpuno pouzdaje u Tebe, zbog imena što ga Ti nosiš i stoga dolazim k Tebi i klečim pred Tvojim nogama i Tebi povjeravam sve svoje potrebe u životu i smrti. U svoj svojoj bijedi molim Te za Tvoju majčinsku pomoć. Udostoj se da me čuje Nebo i usliši me, o moja Majko!

Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas! Kriste, usliši nas!

Oče, nebeski Bože,
Sine, Otkupitelju svijeta, Bože, Smiluj nam se!
Duše Sveti, Bože,
Sveto Trojstvo, jedan Bože.

....... priteci mi u pomoć, Ti ljubljena Majko

U svim mojim poteškoćama, mukama i bolima.
U opasnim trenutcima napasti i iskušenja
u kojima bih se opirao.
Ako bih sagriješio, da se ponovno dignem.
Ako bih se grješnom vezom vezao u službi
vraga i time vezu s Tobom raskinuo.
Ako bih odugovlačio sa svojim obraćenjem,
da se brzo i zauvijek Tebi predam.
Ako bih bio rob poganskih strasti i tome
se veselio.
Ako bih bio „izgubljeni sin“, okorjeo i prepustio
se porocima, da se zauvijek vratim Ocu.
Ako bih bio mlak i neodlučan i ne bih mogao
izreći iz svojih usta „Isuse Kriste“.
Ako bih imao nesreću i učinio svetogrđe,
da imam snage otići na Sv. Ispovijed.
Ako bih iz zaboravnosti ili nemarnosti zanemario
Tebe zazivati, sada Te odmah molim.
Ako bih služeći Tebi smalaksao, daj da ponovo
počnem s još većom revnošću Tebi služiti.
Da pravovremeno pristupim Sv. Ispovijedi i iskreno
i potpuno priznam svoje grijehe.
Da mogu dostojno i iskreno primati Sv. pričest.
Da u svim zadaćama budem dobar kršćanin,
a osobito u molitvi i razmatranjima.
Da budem očuvan od najtežih udaraca.
Da budem od sveg srca ponizan.
Da k Tebi prispijem i Boga od sveg srca ljubim.
Da iz ljubavi prema Bogu podvrgnem svoju
volju Njegovoj volji
Da vjerno obavljam svoje stalešk edužnosti.
Kad mi tijelo oboli od teške bolesti i moja duša
bude utučena.
Kad me jad i žalost obuzmu, kad trpim zbog ljudi.
Kad mi Bog pošalje duševne patnje.
Kad me Providnost bude iskušavala u bijedi
i siromaštvu.
Kad u svojoj vlastitoj obitelji iskusim bijedu i bol.
Kad budem morao podnašati poniženja i loše postupke,
olakšaj mi život i od toga me čuvaj.
Da pomognem oslobadati siromašne duše iz čistilišta.
Da vjerno potpomognem rad na spasavanju grješnika.
Da postignem milost ustrajnosti.
Da nikada ne prestanem moliti za milost ustrajnosti.
Kad dođe moja posljednja bolest.
Kad mi se smrt bude približavala.
Kad mi se smrt približi.
U posljednjim trenutcima kojima će biti praćena moja agonija.
Kod moga posljednjeg uzdaha.
Kad se pred Tvojim Sinom, a mojim Sucem pojavim.
Kad budem trpio u čistilištu.
U Nebu gdje ću milosrđe Božje dolično veličati.
U svako vrijeme i na svakom mjestu na kojem ću Tebe
služiti, Tebe hvaliti i Tebe zazivati.
Da ljubim Isusa Krista.
Da djelujem da Te uzljube još više mnogi
kršćani i da Ti služe.

Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
oprosti nam, Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
usliši nas Gospodine!
Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta,
smiluj nam se, Gospodine!

Budi hvaljena, slavljena, ljubljena i zazivana, budi uvijek blagoslivljana, o naša ljubljena Gospodo od Neprestane pomoći, moja Nado, moja Ljubavi, moja Majko, moja Srećo i moj Živote! Amen!
Majko od Neprestane pomoći, mi se Tebi utječemo. Pomaži nam! Štiti nas! Primi našu zahvalnost za sve nebrojene nama poznate i nepoznate milosti, što nam ih je udijelila Tvoja majčinska dobrota!
Majko od Neprestane pomoći, moli za nas. Majko jedinstva, moli za nas!

S. – Moli za nas, Majko od Neprestane pomoći!
P. – Da dostojni postanemo obećanja Kristovih!

Pomolimo se: Gospodine Isuse Kriste, Ti si nam dao Svoju Majku Mariju, koje slavnu sliku častimo, z anašu Majku, pripravnu da nam neprestano pomaže, udijeli nam, molimo, da postojano zazivajući Njezinu majčinsku pomoć zavrijedimo vazda osjećati plod Tvojega Otkupljenja! Amen!

Označeno u