Velika devetnica u čast sluge Božjega o. Ante Gabrića svakog 20. u mjesecu

Od zemaljskog do nebeskog rođendana:
28.II.1915. – 20.X. 1988.

Upoznajmo oca Antu“ projekt je nove humanitarne zaklade“ Zaklada otac Ante Gabrić“ (ZOAG) koja je nedavno osnovana. Upravo rad zaklade želimo započeti molitvom devetnice, mjesecom rođenja našeg, zasigurno najvećeg hrvatskog misionara. Zaklade će biti most između Bengalije i Hrvatske. Osnivanjem želimo potaknuti širu javnost, naše mlade, da otkriju duhovno blago i svjedočanstvo misionarskog života našeg budućeg blaženika. Želimo promicati duhovnost i pobožnost prema o. Anti, povezati dvije Antine domovine, pružiti pomoć i podršku Antinim misijama, školovati siromašnu djecu osnivanjem kumstava, pokrenuti volontiranja u njegovoj misiji Maria Polli kao i kućama Majke Terezije, podržati hrvatske misije u svijetu, završiti uređenje rodne kuće o. Ante kako bi otvorili Spomen kuću i niz drugih aktivnosti.
Svakog 20.og u mjesecu od veljače, mjeseca njegova rođenja do 20. listopada, mjeseca kada ćemo obilježiti 33. godišnjicu njegove smrti molit ćemo devet devetnica. Objavljivat ćemo Antina pisma i molitve. Kroz njih ćemo otkriti njegovu ljubav prema Bogu i dušama, njegovo veliko srce puno osjećajnosti, tankoćutnosti i finoće, što je sve podnijelo u svome uzvišenom zvanju. Da nije bilo pisama nikada ne bismo saznali za tolike radosti, uspjehe i pobjede, kao ni za tolike patnje, boli, neshvaćanja, prezir, neimaštinu, glad i bolesti našeg misionara. Ona nam svjedoče i o tome koliko je u tom srcu bila duboko usađena vjera koju ni najveće kušnje nisu pokolebale, kako je bilo neograničeno pouzdanje u Božju dobrotu i onda kad izgleda da čovjeku preostaje još samo očaj, kako je bila žarka ljubav i prema Bogu i prema bližnjemu i onda kad se na dušu spuštala tama i klonulost.
Želimo da njegovih 50 godina darovanih Gospodinu u služenju siromašnima bude primjer kako se u svetosti i poniznosti živi, ljubi i žrtvuje za Gospodina.
Ovo je vrijeme duhovnog rasta, vrijeme korizme. Vrijeme da se pokrenemo za molitvu našem budućem blaženiku i ne samo njemu nego i drugim hrvatskim slugama, službenicama i blaženicima.
Upravo je naš otac Ante bio okružen svecima današnjice; papom Ivanom Pavlom II, Majkom Terezijom, Kardinalom Franjom Kuharićem, Sestrom Male Terezije, blaženim Alojzijem Stepincem. Najviše se utjecao da postane misionar, pored Majke Nebeske, sadašnjem slugi Božjem Petru Barbariću. Promatrajući život svetaca, vidimo da je Kristov život uistinu Put kojim možemo i trebamo ići.
Kroz ove devetnice promišljajmo i doživljavamo njegov odnos s Bogom i ljudima kako bi i nas potaknuo da slijedimo njegov put u našim životnim ulogama.
Neka i nas njegova pisma i molitve potaknu na molitvu srcem. Neka nas budnima drže njegove riječi:
„ Poteškoća je mnogo, budućnost više puta kao da nije sigurna. A ja mislim da je ona sigurna, jer je Isus siguran!“
U ove devetnice uključili su se svećenici i župljani Antinih misija daleke nam Indije, misionarke ljubavi Majke Terezije i naše hrvatske misionarke iz Kolkate.
Neka zajedno Hrvatska i Indija mole srcem za našeg budućeg blaženika.
Gorio je za Boga i duše i do kraja izgorio. Zavrijedio je da bude svjetiljka postavljena na oltar, koju će crkva zapaliti da vječno gori i svijetli nama na poticaj.
Pridružite se i vi ovim devetnicama.
Utječimo se o. Anti, da po njegovom zagovoru zadobijemo potrebne milosti.
Oče Ante moli za nas!