Biblija u obitelji

Sv. pismo je riječ Božja upućena čovjeku.

Pojedinac je treba čitati i tako upoznavati Boga koji se objavljuje, njegovu volju, njegovu ljubav, milosrđe i praštanje. Marija želi, da se u obiteljima čita Sv. pismo i da se moli. Jer kao što je za pojedinca važno čitati Sv. pismo, isto tako je to važno za obiteljsko zajedništvo na svim razinama. Tko čita sv. Pismo u obitelji i razmišlja o Riječi Božjoj, on će znati i moliti i svjedočiti, a obitelj koja moli i razmišlja zajedno bit će obitelj sjedinjena snagom Duha Božjega.

Vidioci često ponavljaju, da bi trebalo čitati sv. Pismo na početku dana, uzeti jednu riječ i o njoj cijeli dan razmišljati.

U poruci od 25. kolovoza 1996. Marija ponavlja misao o Sv. pismu, da ga čitamo i razmišljamo, molimo i živimo, te želi da stavimo Bibliju na vidljivo mjesto u našim obiteljskim domovima. Na taj način bi praktično Biblija, božansko pismo, bila ono što nas ispraća kad odlazimo iz kuće na svoj dnevni posao i poziva, da ne zaboravimo Boga, te bi ono bilo prvo koje nas čeka i pozdravlja kad se vratimo u svoj dom. Ako svaki član obitelji, dakle, odlazeći gleda Bibliju i vraćajući se ugleda najprije Bibliju, stvarat će u sebi pozitivne odnose prema sebi i drugima, prema svojemu radu i trpljenju, prema vremenu i vječnosti.

Ova nas Marijina želja podsjeća na ono što je svaki pripadnik Božjega naroda činio i što je i ona zacijelo također činila. U knjizi Ponovljenog zakona 6,4-9 stoji napisano: "Čuj Izraele! Jahve je Bog naš, Jahve je jedan! Zato ljubi Jahvu, Boga svoga svim srcem svojim, svom dušom svojom i svom snagom svojom! Riječi ove što ti ih danas naređujem, neka ti se urežu u srce. Napominji ih svojim sinovima. Govori im o njima kad sjediš u svojoj kući i kad ideš putem, kad lijegaš i kad ustaješ. Priveži ih na svoju ruku za znak, i neka ti budu kao zapis među očima! Ispiši ih nad ovratnicima kuće svoje i na vratima svojim!" Ovu je molitvu svaki član izabranoga naroda dnevno molio četiri puta i tako neizostavno bio u kontaktu s božanskom Riječju pojedinačno i kao obitelj.

A sjetimo se što sv. Jeronim reče: "Tko ne pozna pisma, ne pozna Isusa Krista."