Bog sve čini savršeno

Kralj koji nije vjerovao u Božju dobrotu, imao je roba koji bi u svim okolnostima uvijek rekao: ''Moj kralju, nemojte biti obeshrabreni, jer sve što Bog čini je savršeno.

On ne čini pogreške!'' Jednog dana je otišao u lov i na putu je divlja životinja napala kralja.

Njegov rob je uspio ubiti životinju, ali nije uspio sačuvati svoje veličanstvo da ne izgubi prst.

Ljut i bez imalo iskazivanja zahvalnosti što je spašen, plemić upita: ''Je li Bog dobar? Ako je dobar, ja ne bih bio napadnut i ne bi izgubio prst.''

Rob mu odgovori: ''Moj kralju, unatoč svemu, ja vam samo mogu reći da je Bog dobar, i On zna zašto se to dogodilo. Što Bog čini je savršeno. On nikada nije u krivu!''

Bijesan zbog odgovora, kralj je naredio uhićenje svog roba.

Kasnije, kralj je otišao u lov, ali taj put sam. Uhvatili su ga divljaci koji su obavljali žrtvovanja ljudi.

Na žrtveniku i spremni da žrtvuju plemića, divljaci su otkrili da njihova žrtva nema jednog prsta. U skladu s njima (njihovim običajima), samo cijela osoba sa svim svojim dijelovima može biti ponuđena bogovima. Kralj bez prsta se smatrao lošom žrtvom za njihove bogove. Stoga su oslobodili kralja.

Nakon povratka u palaču, kralj je naredio da se oslobodi rob. Primio je radosno roba.

Upitao je roba: "Bog je uistinu bio dobar prema meni! Gotovo su me ubili divlji ljudi, ali zbog sreće zbog jednog prsta, bio sam oslobođen. Ali imam jedno pitanje: ako je Bog tako dobar, zašto je dopustio meni da tebe stavim u zatvor?"

Rob je odgovorio: "Moj kralju, da sam ja išao s tobom u lov, mene bi žrtvovali jer ja nisam bez jednog prsta. Zapamti da sve što Bog čini je savršeno. On nikada nije u krivu. On je tebi dao da me staviš u zatvor kako ja ne bih išao s tobom u lov."

Ponekad nam je teško vidjeti Božji plan u našem životu, ali nam Bog pošalje ljude koji nam to mogu pokazati. Jedna takva osoba je i ZORA SKOKO defektolog i stručni suradnik u OŠ Marka Marulića u Ljubuškom. Zora je i predsjednica Udruge djece s teškoćama u razvoju DUGA iz Ljubuškog. U današnjoj emisiji PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, a koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić govorili su o njezinu radu i položaju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u općini Ljubuški.

Označeno u