Don Gabriele Amorth glavni vatikanski egzorcist o snazi krunice

Jednom je moj prijatelj, tijekom egzorcizma, čuo đavla kako govori: Svaka Zdravo Marija je kao udarac po mojoj glavi.

Kada bi kršćani znali kako je moćna krunica, to bi bio moj kraj. Tajna koja ovu molitvu čini toliko moćnom jest u tome što je to ujedno i molitva i meditacija. Upućena je Ocu, Blaženoj Djevici i Presvetom Trojstvu, a predstavlja meditaciju usmjerenu na Krista.

Na gornje razmišljanje, ja ću dodati:

Molim vas, izgovarajte svaku riječ čisto i jasno. Nemojte iskrivljavati riječi. Nemojte izgovarati prije nego predmolitelj završi svoju rečenicu, odnosno, prije prije nego završe oni koji odgovaraju, ako ste vi predmolitelj. Imajte na umu da oni tada razgovaraju sa Marijom našom Majkom, a nije uljudno govoriti dok netko drugi govori. Kad se moli krunica zajednički, onda mole samo dvoji,predmolitelj i oni koji odgovaraju. Svaki govori Blaženoj Majci i pažljivo osluškuje njezin odgovor u svome srcu dok se usredotočuje na sliku pred sobom, u razmatranju otajstva koje se moli, na njegovo tumačenje i primjenu u svojim životima. Širite ovu moćnu egzorcističku molitvu, krunicu, koja uključuje Oče naš, predivnu molitvu koja se moli pet puta tijekom moljenja svake pojedine desetnice otajstava krunice, poduprtih moćnim molitvama naše Majke koja moli s nama, dok mi izgovaramo 53 Zdravo Marije.

Vječni Otac je, u viđenju jednog mojeg prijatelja, objasnio našoj skupini što se događa dok mi molimo krunicu, rekavši:

Dok vi molite - Sveta Marijo, Majko Božja, moli za nas grješnike sada ... - Blažena Djevica odmah dolazi k vama da se moli s vama. I, ona ne dolazi sama. Ona dovodi anđele sa sobom. I to ne jednoga ili dvojicu, jer ona je Kraljica Anđela, pa cijeli korovi anđela dolaze s njom. A kako su ona i Isus sjedinjeni u srcu i ne mogu biti odvojeni, ona dovodi i Isusa. A Isus ne može biti odvojen od Presvetog Trojstva, te On dovodi sobom Oca i Svetoga Duha sa sobom. A tamo gdje je Presveto Trojstvo, tamo je sve stvorenje, pa ste vi okruženi takvom ljepotom i Svijetlom, da to uopće ne možete u ovom životu ni zamisliti.

Vaša Majka dolazi kao naša Gospa od Milosti, s ispruženim rukama. Zrake svijetla zrače iz njezinih ruku, probadajući vaše tijelo, liječeći vas i ispunjavajući vas milostima. To je naša baština koja se izlila iz Isusova Srca na Križu, u trenutku kada je vojnik probo Njegovo Srce kopljem, u jednu čistu posudu spremnu da primi takve milosti u tom trenutku, vašu Majku. Stoga, dok molite krunicu, ili samo odgovarate - Sveta Marijo - vi primate svoj dio ovih milosti. On je tada također kazao: Je li, onda, čudno što je svatko tko moli krunicu iz srca, tako blagoslovljen i zaštićen, te tako moćan u svojoj molitvi za druge?