Fra Tomislav Pervan: Isus nam je svojom smrću pokazao kako se umire

Isus nam je svojom smrću pokazao kako se umire, a uskrsnućem otvorio je svima put u vječnost. To je bila utjeha i u mojoj bolesti – istaknuo je fra Tomislav Pervan.

Fra Tomislav Pervan, ispovjednik u Međugorju, gostovao je u emisiji 'Izdvojeno'. Govorio je svome iskustvu s bitkom koju je vodio protiv virusa COVID-19. 
 
- Dok sam bolovao, dobivao sam poruke potpore iz cijelog svijeta. Velika hvala svima. Čovjek kroz život razmišlja o smrti. Sama smrt je strašna, ali umiranje je strašnije. Smrt može biti lagana npr. infarkt. Teško je kada neka osoba dugo godina pati i umire. Umiranje je problem. Kako se s tim nositi? Isus nam je svojom smrću pokazao kako se umire, a uskrsnućem otvorio je svima put u vječnost. To je bila utjeha i u mojoj bolesti – istaknuo je fra Tomislav Pervan. 

Naglasio je, kako je bitno za svakog čovjeka doživjeti osobno iskustvo Boga. Dodao je kako je imao sreću susretati se s pokojnim Tomislavom Ivančićem, a ti susreti su mu promijenili život i dali snage da prihvatim Međugorje i Marijina ukazanja. 
 
- Onaj dan kada sam testiran na koronavirus, čitalo se evanđelje o Lazaru, to je bila subotu uoči prve korizmene nedjelje. Malo sam preokrenuo misao Lazarovih sestara, koja glasi: 'Isuse koga ljubiš bolestan je'. Ja sam tada rekao: 'Isuse onaj koji te ljubi bolestan je'. Mogu reći da Gospodina ljubim, a to mi je dalo snagu i u bolesti kroz koju sam prolazio kroz više od mjesec dana – kaza je fra Pervan. 
 
Dodao je kako u ispovjedaonici nema ni malenih ni velikih, niti učenih niti ne učenih, te da je svatko od nas malen i grešan te nosi svoje životno breme Bogu. 
 
- Toliko sam puta iskusio u ispovjedaonici dok sam molio za pokornike da čovjek osjeti neku promjenu. Čovjek se u ispovijedi mijenja. To je ono što je i bitno za ispovijed. Isus je nakon uskrsnuća dao prvi dar sakrament ispovijedi tj. oprost grijeha. Novi čovjek stvara se u ispovjedaonici. Zaključio je za laudato.hr