Hodočašćenje – najbrži put do Božjeg srca

Davorin Kihak doživio je veliko čudo Božje providnosti jer je uspio kupiti kuću za svoju obitelj (on, žena i četvero djece) čija je cijena daleko premašivala njihove ekonomske mogućnosti.

Zavjetovao se Gospi, ako mu „dodijeli“ tu kući, on će u znak zahvale Njoj hodočastiti pješice u Međugorje. Kada je svojim prijateljima posvjedočio o ovom čudu i oni su u tom njegovom zavjetnom hodočašću za kuću i obitelj prepoznali i svoje hodočašće.

I tako su 16. svibnja 2022. njih šestorica krenula pješice na hodočašće u Međugorje, svatko sa svojim razlogom i nakanom. Na put s njima krenuo je i Davorinov otac koji im je bio logistika i vozač stvari, a po njih u Međugorje je došao njihov prijatelj Tomo Sabljić.

Samo hodočašće bilo je puno kušnja, počevši od žuljeva, bolova, pa i korone u Kninu (ali koja je poslužila posebnom zbližavanju oca i sina), svatko je doživio nešto posebno i već svi vide plodove ove svoje žrtve. Složni su kako njihovi životi i oni sami nakon ovog iskustva hodočašća više neće biti isti. Interesantno je i da je njihovo hodočašće u cijelosti: 16 dana hoda i 3 dana u Međugorju, trajalo ukupno 19 dana, isto onoliko dana koliko je Davorinu trebalo da uspije kupiti kuću. Već na putu dobili su odgovore na puno nakana za koje su molili, a iako su pješačili njih šestorica, u molitvi su nosili jako puno ljudi koji su im se javljali porukama ili su se zaustavljali kraj njih na cesti.

I ova svjedočanstva pokazuju nam kako je činiti žrtvu hodočašćenjem u predanosti Kraljici Mira, izgleda najbrži put do Božjeg srca! Njihova snažna svjedočanstva o Božjoj providnosti i snazi hodočašćenja poslušajte u emisiji PUT SRCA koju uređuje i vodi Paula Tomić.