Matea Kegelj: Lijepo je biti koristan i moći mijenjati svijet

Gošća emisije PUT SRCA koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje je dvadesetsedmogodišnja psihologinja, Matea Kegelj koja dolazi iz Mostara. 

Zahvaljujući iskustvu rada pripravičkog staža u dvije javne institucije u Mostaru shvatila je kako sebe ne vidi kao dio tog sustava pa je započela raditi u nevladinom sektoru. Trenutno radi u Udruzi za roditelje i osobe s invaliditetom „Vedri osmijeh“ iz Mostara na projektima kojima je cilj poboljšanje položaja i života osoba s invaliditetom u državi i regiji.

U razgovoru s urednicom emisije Paulom Tomić, Matea će nam otkriti zašto se odlučila na poziv psihologa, koliko joj odrastanje u vjeri i zdravoj obitelji danas znači kad se zbog toga može kretati u društvu zdravih mladih ljudi koji su poput nje potekli iz mostarske FRAME, a zatim će se zadržati na razjašnjavanju projekata u kojima trenutno surađuje ili ih vodi, poput projekta „SOCIETIES 2“, projekta “EMPOWER” i projekta koji je sama osmislila: “Starim zanatima do novih mogućnosti”.

Cilj svih ovih projekata jest da pokažemo kako osobe s invaliditetom imaju puno više mogućnosti i sposobnosti nego što javnost misli i vidi, da ih upoznamo s tim i da na neki način motiviramo ljude da im daju podršku i priliku da razviju svoje potencijale te pokažu što sve mogu – naglasila je Matea Kegelj.

Označeno u