Ne odustaj

Održi nadu. Vjerovao ili ne - bez hrane možeš poživjeti i do 70 dana. Bez vode - oko tjedan dana. Bez zraka možeš do 6 minuta.

A sad-ono bez čega ne možeš živjeti: nada!

Nada je čvrsto vjerovanje da će biti bolje. Ona je razlog da ne odustanemo, čak ni onda kad naš život izgleda izgubljen. Prorok Jeremija ( Stari zavjet, biblija) je znao tajnu: "Blagoslovljen čovjek koji vjeruje Gospodinu i čije pouzdanje je Gospodin". Bog, stvoritelj svemira, koji je nazočan pri svim tvojim problemima, može ti namijeniti sigurnu budućnost. Osoba koja se nikad nije pouzdala u Isusa Krista mogla bi život smatrati besmislenim i beznadnim. Ima i pravo jer bez Krista si "bez nade i bez Boga na svijetu" (Efežanima 2,12). Ipak, Isus Krist ti nudi ono što ti sam nikad ne bi uspio dosegnuti i ono što ti nitko ne može oteti:

- Ljubav, koja nije utemeljena na tvojim osjećajima ili zaslugama, nego na beskonačnoj pomoći milosrdnog Boga. "Bog je ljubav prema nama iskazao u tome što je Krist umro za nas dok smo još bili grešnici" (Rimljanima 5:8)

- Slobodu , spoznati Boga i radovati mu se jer je Krist uzeo na sebe kaznu za naše propuste i grijehe. (1. Petrova 3:18)

- Prijateljstvo koje nikad ne razočarava, nikad ne prestaje jer je Isus obećao: "Sigurno te neću ostaviti; nipošto te neću zapustiti!" (Hebrejima 13:5b)

- Smisao života; jer Bog nas je stvorio da slijedimo Krista i to je ono što našem životu daje pravo značenje i stvarni smisao.

- Postojanu budućnost, čvrsto utemeljenu na Kristovu proroštvu: "Vratit ću se i uzeti vas k sebi, da i vi budete tamo gdje sam ja".

- Vječnu domovinu - mjesto gdje nestaju sve zemaljske tuge i tragedije - sebičnost, mržnja, besmisao, smrt. "I otrt će svaku suzu s vašeg lica i smrti više neće biti ,ni žalosti, ni jauka, ni boli-jer prvo je prošlo". (Otkrivenje 21:4)

Možeš biti siguran da na pravi način vjeruješ u Boga ako učiniš slijedeće korake:

1. Spoznaj svoje grijehe i da te oni udaljuju od Boga: "...jer su svi sagriješili i lišeni su Božje slave" (Rimljanima 3:23)

2. Prihvati da te Bog voli i da je Isus za tvoje grijehe umro na križu: "Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u Njega vjeruje, već da ima život vječni." (Ivan 3:16)

Prihvati Isusa Krista vjerom: "...da, ako priznaješ Isusa svojim ustima kao Gospodina i u svom srcu povjeruješ da Ga je Bog uskrsnuo od mrtvih-bit ćeš spašen".

Na taj način npr. možeš razgovarati s Bogom, tj. moliti: "Gospodine, hvala Ti što si poslao svog Sina da umre za mene. Bez Njega bih uistinu bio zauvijek izgubljen i daleko od Tebe. Molim Te dođi u moj život i budi moj Spasitelj."