NIKOLINA PINJUH: Po mojim patnjama Bog me približio sebi ili čemu zdravlje ako nemate Boga u životu

Nikolina Pinjuh iz Širokog Brijega danas za sebe kaže da je zdrava žena. Unatoč brojnim poteškoćama koje ima, ne prestaje širiti optimizam i nadu, zato što joj je patnja koju je prošla pomogla izdubiti duboki odnos i sjedinjenje s Isusovom patnjom. U tom sjedinjenju, otkrila je smisao svog života i snagu svoje vjere.

Nikolinu su bolest i patnja počele pratiti od samog rođenja kada su joj otkriveni neki problemi sa crijevima. Već kao beba je operirana, ali te poteškoće sa crijevima dovele su do problema s kostima i bubrezima koji su se manifestirali u njezinoj 5. godini. Godine 2012. sa 21. godinom zbog zatajenja bubrega, završila je na dijalizi na kojoj je bila 6 godina.

Tada je operirana četiri puta, tri puta je skoro iskrvarila na stolu, izvadili su joj neke oštećene organe kao i bubrege, zbog problema sa žilama javljale su joj se tromboze i na kraju epileptični napad i razne druge komplikacije zbog upala i bakterija koje su uslijedile.

Bilo je tu i psihičkih padova i depresije… ali i čudesnih Božjih zahvata, oživljavanja, ozdravljenja i nadasve izlječenja duše. Bog ju je polako i fizički ozdravljao, tako da je uspješno preživjela transplantaciju bubrega koja je bila 15. lipnja 2018.

O svemu tome Nikolina kaže: Patnja je na blagoslov, kao i ova bolest. Ja danas zahvaljujem za moju bolest i sve što sam prošla. To me ojačalo i izgradilo. Postala sam svjesna pravih vrijednosti kao i samoga Boga - da je svaki sekund uz mene, moja zaštita u svemu. Izgrađuje me iz dana u dan, produbljuje u vjeri i snazi.“

Više o iskustvima Nikolinine patnje i Božjeg govora njezinoj duši, saznajte u razgovoru koji je s Nikolinom vodila urednica i voditeljica emisije PUT SRCA, Paula Tomić.