Od početka čovjek

Prva i jedina hrvatska katolička Laudato TV u svom programu ima brojne zanimljive emisije. Jedna od njih je i edukativna emisija JESTE LI ZNALI? – koju vodi i uređuje Tanja Popec.

Tema emisije koja je bila emitirana u četvrtak 14. ožujka 2019. bila je OD POČETKA – ČOVJEK u kojoj su se ekskluzivno mogle vidjeti video snimke ultrazvuka začetog djeteta kada je veličine svega 3 milimetra. Govorilo se o razvoju odnosa između djeteta i majke za vrijeme trudnoće, o djetetovim osjećajima okoline, o reakcijama roditelja kada na 4D ultrazvuku prate kretnje tog malenog života koji jedva čeka ugledati njihova lica. Gost emisije je bio dr. Oliver Vasilj, ginekolog i stručnjak za fetalno ponašanje djeteta.

U svjetlu današnjih događanja u kojima se s jedne strane izlazi na ulice i protestira protiv nasilja u obitelji, a s druge strane isti ti protestanti se zalažu za pobačaj kao na pravo žene (zar i to nije nasilje nad nerođenim djetetom???) ili dok s jedne strane mediji obilježavaju smrt pretučenog ježa (slažemo se da je tužno što su djeca to uradila), s druge strane svakodnevno ubijanje ili zamrzavanje nerođenih nema medijskog prostora - ova emisija je danas aktualnija nego inače i pozivamo vas da je pogledate kako bi vam bilo jasnije da ŽIVOT POČINJE OD ZAČEĆA i da je, bilo rođeno ili nerođeno, svako začeto dijete čovjek od početka!