Rat protiv čovjeka

Ovih je dana iz tiska izišla knjiga „Rat protiv čovjeka“. U povodu toga u emisiji Susret na radiopostaji MIR Međugorju su razgovarali s autorom dr. don Josipom Mužićem, pročelnikom katedre filozofije na KBF-u sveučilišta u Splitu.

Knjiga razotkriva različite ideologije koje su, pod vidikom tobožnjeg humanizma i napretka, ustvari usmjerene protiv čovjeka, pri čemu najviše stradaju oni najranjiviji, a to su djeca. Podijeljena je u četiri velike cjeline, u kojima Mužić obrađuje neke od gorućih bioetičkih problema današnjice, donoseći najnovije podatke.

Autor je temi pristupio akonfesionalno, ne oslanjajući se na vjerske argumente, već apelirajući na razumsku sposobnost raspoznavanja dobra i zla i mogućnost svakog čovjeka da otkrije ljepotu ispravna življenja u zajedništvu s drugima.

Svrha činjenica iznesenih u knjizi, koja je pisana jasnim i razumljivim jezikom, jest čitatelje pozvati na razmišljanje, ali i istodobno na preuzimanje odgovornosti za čovječanstvo u cijelosti.

Djeca su budućnost svake civilizacije i naš odnos prema njima određuje u kakvu ćemo svijetu živjeti i hoće li ga uopće biti.

Emisiju poslušajte u nastavku: