Stipe Ćuričić u emisiji Susret

Novinar i voditelj Radija Tomislavgrad, pjesnik, kolumnist Stipe Ćurčić Ćipa gostovao je u emisiji Susret, na Radiopostaji MIR Međugorje.

On je i urednik jedinog glasila za slijepe i slabovidne osobe u BiH Kameni Vrhunci jer je i sam od svoje 15.godine slijep. Razgovarali su o njegovim aktivnostima i kako se uopće može snaći kao slijepa osoba u svojoj svakodnevnici.

G.Ćurčić ima suprugu i dvoje djece od kojih stariji sin ima višestruka oštećenja iz spektra autizma, a mlađa kćer ima problema s vidom. Zanimljivo je kako naš gost kaže kako svi imaju neki križ u životu ali da on ima križ i kapelicu ali se često kroz ovaj razgovor s g.Ćurčiem prolamao smijeh, možda čak više nego kod gostovanja osoba bez ikakvih zdravstvenih poteškoća.

Ono što ga najviše motivira, kaže, je njegova obitelj jer je ljubav ta koja ih drži i uzajamno voljenje. Sretan je jer zajednica u kojoj živi ima izgrađen zdrav stav o osobama s invaliditetom. A iako je diplomirao defektologiju u Zagrebu, nikada se nije bavio time jer se pronašao u novinarstvu. Najdraži pjevač mu je Andrea Bocelli iako je, kaže, zgodniji od njega.

Ovu emisiju i zanimljivo svjedočanstvo, vrijedno pažnje poslušajte u nastavku: