Za Gospu je najvažnije zdravlje duše

Za dva dana započinju svibanjske pobožnosti.

Gospa je 1984. godine na uočnicu Velike Gospe u poruci koju je dala Ivanu Dragičeviću tražila da se svaki dan mole sva tri dijela krunice. Otada u Međugorju je svaki dan tokom cijele godine, mogli bismo reći, „svibanjska pobožnost“ zbog toga što se prije svake večernje svete mise mole po dva otajstva krunice (radosna i žalosna otajstva) te Gospine litanije. Iza svete mise, moli se MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE DUŠE I TIJELA, blagoslov nabožnih predmeta te slavna otajstva krunice.

Svibanjska pobožnost u našim župama, prilika je za sve nas redovitije i svjesnije sudjelovati u molitvi i sakramentima. A izgleda kako se upravo ova OZDRAVLJUJUĆA I IZLJEČUJUĆA dimenzija sakramenata i liturgije, sve više zaboravlja.

Gospa u Međugorju vodi posebnu brigu prema bolesnicima i duha i tijela, a u današnjoj emisiji PUT SRCA, koju uređuje i vodi naša kolumnistica Paula Tomić, istražila je što je u počecima ukazanja Gospa kazala o svetoj misi, molitvi za bolesnike i svetoj ispovijedi! Poslušajte i posebnu MOLITVU ZA BOLESNIKA koju je Gospa preporučila i otkrijete kako je, više od ozdravljenja i zdravlja, Gospi važnije da je bolesnik u vjeri i molitvi i da je otvoren za trpljenje i strpljivo nošenje svoga križa ako je to za njega Božja volja. Gospi je najvažnije čovjekovo obraćenje, tj. njegovo vječno spasenje!

Označeno u