Jednog je dana jedan slijepi čovjek sjedio na stepenicima jedne zgrade, sa šeširom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo: “Slijep sam, molim vas pružite mi pomoć.”

Jedan slučajni prolaznik, igrom prilika stručnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se zapažajući da je u šeširu bilo prisutno samo nekoliko metalnih novčića. Savio se da bi mu pružio novac, zatim je, i bez pitanja za dozvolu, uzeo karton, okrenuo ga ispisavši novi natpis. Tijekom popodneva slučajni se prolaznik vratio do slijepog čovjeka i vidio kako je sada njegov šešir pun novčića i novčanica. Slijepi mu je prosjak, prepoznavajući ga po koraku, uputio pitanje nije li on bio taj koji je nešto napisao na kartonu i što je to mogao napisati. Na to prolaznik odgovori: “Nisam napisao neistinu…, samo napisah tvoju poruku na drugačiji način”, nasmiješi se i izgubi u gužvi. I tako slijepi čovjek nije saznao da je natpis jednostavno glasio: “Danas je proljeće…, a ja ga ne mogu vidjeti.”

Vjerovatno i ti znaš one u svojoj blizini koji ne mogu vidjeti proljeće, otvoriti se toplini sunca jer je zima prečesto jedino godišnje doba u kojem žive a srce okovano ledom jedini omotač kojim pokrivaju svoje osjećaje i težnje koje streme baš za nekim tko ima prijateljsko srce poput tvoga. Jer ti si taj nagovještaj s kojim približavaš sunce onima koji žive u tami, ti si taj nježni povjetarac koji razgoni oblake i stvara topli zrak okupan molitvama i dobrim željama za druge. Ti si taj koji budi proljeće i uspavljuje zimu, nosi prvi proljetni cvijet onome koji ga nikad nije primio, prvu zraku sunca i toplu noć u punom sjaju zvijezda. Ti si onaj zbog kojeg će oni što se nisu probudili u radost novog jutra spoznati da proljeće unatoč svemu ipak stiže i kuca na sva vrata.

Neka te prati taj proljetni blagoslov, a sve one koje ćeš sresti danas na tome putu budu obasjani i zaraženi toplim i prijateljskim osmjehom tvoga lica.

loading...
Osmrtnice ba

Zanima te i ovo?
Kardinal Puljić upozorava na migrantski kaos u BiH: ‘Imamo silovanja, zapaljene kuće, provaljivanja’
23. October 2019.
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok